Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
05/07/18
Los alicantinos Coves y Jover logran la categoría de juez árbitro/Els alacantins Coves i Jover aconseguixen la categoria de jutge àrbitre
Els alacantins Coves i Jover aconseguixen la categoria de jutge àrbitre

La Comunitat Valenciana compta amb dos nous jutges àrbitres, ambdós oriünds d'Alacant, província on exercixen habitualment les labors arbitrals, parlem de David Coves i Javier Jover, s'unixen així al grup d'elit del Comité Nacional de la Federació Espanyola d'Atletisme, on figuren un total de 17 jutges de la Federació Valenciana, quatre d'ells ostenten la màxima categoria, jutge àrbitre nacional.

Jover, va ser atleta federat durant més d'una dècada, va aprovar l'examen de jutge al desembre de 1998 i deu anys després va ascendir a categoria nacional, en el seu historial figuren més de 700 actuacions i al llarg de tot este temps hi ha ostentant el càrrec de secretari provincial de jutges. En estos moments forma part de tres panells del CNJ, categoria “B” de  de marxa, categoria “A” de video-finish (cronometratge elèctric) i categoria “B” d'homologació de circuits en ruta.

En el cas de David l'afició pel jutjament atlètic prové de família, son pare, José Luis, és un dels històrics en el col·lectiu arbitral de la província, a ells, se sumen els seus dos germans que també té llicència per la Delegació Alacantina. Coves, es va incorporar com a jutge fa 14 anys, va ascendir a categoria nacional en 2011, i en l'actualitat forma part del panell nacional d'homologació de circuits en ruta nivell “B”.

El Comité Autonòmic de jutges amplia la seua presència en una de les categories més importants del control tècnic de competicions, un fet important per partida doble, per un costat millora la qualitat en les proves que s'organitzen al llarg de la temporada en la nostra Comunitat, i d'un altre, permet la presència de jutges de la FACV en els grans esdeveniments de caràcter nacional o internacional que es duguen a terme fora de les nostres fronteres.

Per: Alfredo Repollés