Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
28/08/19
Llega el campeonato de España de atletismo/Arriba el campionat d'Espanya d'atletisme
Arriba el campionat d'Espanya d'atletisme

Este cap de setmana La Nucia estrena el seu estadi d'atletisme amb la disputa del campionat d'Espanya absolut, que enguany complix el seu 99 aniversari. Fins a la comarca de la Marina Baixa es desplacen mig miler d'atletes que defendran els colors de més d'un centenar de clubs, la Comunitat Valenciana està representada per 32 dones i 31 hòmens.

Serà la primera vegada en la història que la competició més important del calendari estival recaiga en territori alacantí, des dels seus inicis la Comunitat Valenciana ha albergat este campionat en cinc ocasions, tres d'elles a València, la primera en 1941 (Camp de Vallejo), posteriorment en 1992 amb la inauguració oficial de l'Estadi Túria, que també va acollir l'edició de 2001, a la capital valenciana es va sumar Gandia en 1993, l'últim nacional va tindre lloc en 2015 en el renovat poliesportiu Gaetà Huguet de Castelló.

Díhuit atletes de la Federació Valenciana destaquen en els primers llocs de les llistes d'inscrits, en categoria masculina, Orland Ortega (CA Adidas) i Enrique Llopis (CA Gandia) en 110 metres tanques, Miguel Angel Sancho i Alexis Sastre (CA Platges de Castelló) en salt d'alçada, Eusebio Caceres en salt de llargada, Pablo Torrijos (CA Platges de Castelló) i Marcos Ruiz (FC Barcelona) en triple salt, Alejandro Noguera (CA Platges de Castelló) en llançament de pes, Juan José Caicedo (CA Gandia) en llançament de disc, i Jorge Ureña i Pablo Trescoli (CA Platges de Castelló) en decatló.

En categoria femenina,  Cristina Ferrando (CA platges de Castelló) en salt d'alçada, Fatima Diame (València Esports) en salt de llargada, Diana Zagainova (València Esports) en triple salt, Ámbar Sanchez (CA Platges de Castelló) en llançament de pes,  Paula Ferrandiz (CA Platges de Castelló) en llançament de disc, Osarumen Odeh (CA Platges de Castelló) en llançament de martell, i Bárbara Hernándo (CA Platges de Castelló) en heptathlon.

Conjuntament amb el campionat individual se celebra el nacional de relleus, on el CA Platges de Castelló presenta equip en el relleu curt i llarg, tant en categoria masculina com femenina, el València Esports alinea les seues esquadres femenines en 4x100 i 4x400, mentres que el CA Fent Camí Mislata competix en 4x400 masculí.

La competició es desenrotlla en quatre jornades al llarg del dissabte (31 d'agost) i  diumenge (1 de setembre), una oportunitat única per a veure en acció als millors atletes del moment, que a finals del mes de setembre representaran a Espanya en el Campionat del Món que tindrà lloc en Doha.

Per: Alfredo Repollés

LINKS