Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
08/01/19
Buen ritmo de inscripciones en el Marató BP Castelló/Bon ritme d'inscripcions en la Marató BP Castelló
Bon ritme d'inscripcions en la Marató BP Castelló

El pròxim 24 de febrer la Marató internacional BP Castelló celebrarà la seua novena edició amb un possible rècord de participants, si atenem al tancament d'inscripcions en 2018, que s'han vist incrementades un 4% respecte a la mateixa data en la seua edició anterior. Conjuntament es disputarà el 10K Facsa Castelló, que també augmenta un 10% la nòmina d'inscrits, reforçant la presència femenina en la prova.

Un 40% dels inscrits pertanyen a la província castellonenca, d'ells, el 60% estan censats en la pròpia localitat, les tres ciutats que fins al moment més corredors aporten a la prova són, València (25%), Madrid (6%) i Barcelona (5%). Quant a presència d'atletes d'altres països, les dades milloren edició darrere d'edició, aconseguint un 7% al final de l'any, entre ells, destaquen els fondistes polonesos (3%), gràcies a la ruta regular que matiné l'aeroport de Castelló amb la ciutat polonesa de Poznan.

La presència femenina en la Marató BP Castelló seguix en alça, si bé el 91% dels inscrits són hòmens, i quant a la mitjana d'edat, la carrera es troba per damunt dels 40 anys, sent el rang entre 40 i 45 anys el de major percentatge. En el 10K la mitjana descendix fins als 30 anys, amb major presència d'atletes entre 30 i 45, en este cas les dones aconseguixen una cota de participació del 30%.

Entre les diverses activitats que realitza el club d'Atletisme Running Castelló, organitzador de la prova, esta edició ha convocat el I Concurs d'AnimacióAnima la teua Marató” destinat a clubs, associacions o grup d'amics que vullguen contribuir donant “color i calor” al pas dels corredors.

Recordem que enguany la Marató BP Castelló i el 10K Facsa Castelló estrenen nous circuits, més ràpids i atractius per als participants, a fi d'aconseguir millorar els temps en ambdós distàncies.

Per: Alfredo Repollés

LINKS
VIDEOS / AUDIOS
Marató BP Castelló