Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
11/01/19
Burjassot, capital de la marcha atlética/Burjassot, capital de la marcha atlética
Burjassot, capital de la marcha atlética

Fa aproximadament un any Burjassot es va convertir en la capital de la marxa atlètica amb la celebració del campionat d'Espanya de l'especialitat que va reunir en esta localitat valenciana al més granat de la marxa. Este dissabte a la vesprada torna a ser un referent amb l'organització del Campionat de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, en virtut de l'acord d'ambdós federacions, que realitzen el seu autonòmic (la prova més important del seu calendari) conjuntament des de fa uns anys, alternat la seu de realització.

La relació d'este municipi amb la marxa es remunta temps arrere amb la celebració del Gran Premi de Marxa en Ruta “Ciutat de Burjassot”, que enguany complix el seu octau aniversari i que esta temporada se celebra conjuntament amb la “Copa Llevant”, encontre puntuable entre la Federació Murciana i de la Comunitat Valenciana.

Per a un major al·licient, Burjassot serà pas obligat per als atletes de la FACV que vullguen formar part de la selecció valenciana que competirà en el Campionat d'Espanya de Marxa en ruta que es disputarà el pròxim 10 de febrer en la localitat tarragonina d'El Vendrell.

En la distància de 10km absoluta destaca la presència del torrevejense Luis Manuel Corchete (CA Torrevieja), banderer de la marxa de la Comunitat, plusmarquista autonòmic, subcampió nacional de 50 Km (2017) i bronze en la Copa d'Europa (2016), que en esta ocasió tot apunta que lluitarà pel podi de la Comunitat Valenciana junt amb el castellonenc Eloy Hornero (Platges de Castelló), atleta internacional i amb diversos títols nacionals en el seu poder, i amb els atletes locals del club atletisme Els Sitges de Burjassot, Francisco Sospedra, amb set medalles nacionals a favor seu i Jorge López de la Cueva, amb dos rècords autonòmics i sis metalls nacionals.

Sobreïx en la inscripció el murcià Miguel Angel López (UCAM Múrcia), campió del món (2015), campió d'Europa (2014) i 5t en els JJOO de Londres (2012), i que acudix a Burjassot amb la mira posada en Tòquio 2020. També prenen part en esta distància els seus paisans, Manuel Bermúdez (UCAM-Athleo Cieza), subcampió del món júnior, i Pedro Conesa (Nutriban Atl. Albelló).

En l'apartat femení ressenyar en la carrea absoluta de 10km la participació de Lluna Capdevila (Platges de Castelló), vigent plusmarquista autonòmica de la distància, que ostenta tres rècords de la Comunitat, Estela Matea (Platges de Castelló), recordwomen autonòmica sub20 en pista i Andrea Cabré (Platges de Castelló). Junt amb elles, se situaran en la línia d'eixida del Gran Premi les marxadores murcianes, Amanda Cano (UCAM-Athleo Cieza) i Irene Vázquez (UCAM-Athleo Cieza).

En els 5km categoria màster destaca la participació de Mª Dolores Marcos (Millennium Torrevieja), tota una institució de l'especialitat, actualment en possessió de tres rècords autonòmics absoluts (5km, 20km i 50km) i amb un palmarés replet de títols, junt amb l'alacantina lluitaran pels metalls, Ana Cortes (Juvetud Atlètica d'Elx) i Irene Fores (CA Silla). Les millors marques valencianes acreditades en categoria màster masculí corresponen a Francisco Martín (CA Alacant), Antonio Ferrer (Atletisme Alcorcón) i Jose Alberto Muñoz (CA Silla).

El campionat també atorgarà les medalles en les categories de promoció dels Jocs Esportius de la Comunitat Valencina, en els primers llocs del rànquing d'inscrits dels 3km sub14 xics (infantil) figuren, Teo Pérez (València Esports), Marcos Alcantarilla (Els Sitges) i Joan Querol (València Esports), i en xiques, Martina García (València Esports), Claudia Ventura (Col·legi Diputació de Castelló) i Yaiza Juan (l'Eliana).

Els millors temps acreditats en sub16 xics corresponen a Rubén Albiol (Platges de Castelló), Adrián Molina (Atletisme Crevillent) i Iván Casco (Platges de Castelló), i en xiques a Àfrica Pérez (València Esports), Laura Chichell (l'Eliana) i Emma Foix (Platges de Castelló).

L'organització de la prova va a càrrec del club atletisme Els Sitges de Burjassot, que compta amb àmplia experiència en estes labors, i que per a esta edició ha programat carreres d'iniciació des de les 16 hores. Les proves tindran lloc en un circuit d'1 km que compta amb l'homologació IAAF i que discorre per l'avinguda Vicente Andrés Estellés.

Per al club organitzador “és un orgull poder continuar demostrant que en la promoció i difusió de l'atletisme som un club punter, tenint a més atletes que deixen el pavelló ben alt, i que amb 8 edicions ja, este Gran Premi es mereix cotes més altes, que amb el suport decidit de l'Ajuntament, pensem complir”.

En definitiva, els amants de l'atletisme i en particular de la marxa atlètica tenen una cita ineludible este dissabte a partir de les quatre de la vesprada en Bujassot.

Per: Alfredo Repollés

LINKS