FITXA NOTÍCIA
18/06/19
CA Playas de Castellón logró un hito histórico/CA Platges de Castelló va aconseguir un fita històrica
CA Platges de Castelló va aconseguir un fita històrica

Dissabte passat a la vesprada el CA Platges de Castelló aconseguia el que cap conjunt havia aconseguit mai en la Lliga d'Atletisme, proclamar-se doble campió d'Espanya, ho feia en dos disputades i emocionants encontres, en categoria masculina a Sòria i en femenina a Saragossa.

La final femenina va estar renyida fins a l'últim moment, València Esports (vigent campió), FC Barcelona i platges van oferir un gran duel, la victòria va caure en mans dels castellonencs en l'última carrera, el relleu 4 x400, on el quartet de la capital del Túria era desqualificat i s'esfumava així la possibilitat d'aconseguir el seu 27é títol.

Les xiques de la capital de ‘La Plana' van alçar la copa Lliga Iberdrola gràcies als 124 punts collits, es van imposar en 3 de les 20 proves que componen el programa de competició i van classificar segones en 8 ocasions, per la seua banda les valencianes van finalitzar l'encontre amb 122 punts i 6 victòries, mentres que les catalanes van totalitzar 121 punts amb 5 primers llocs i la desqualificació del seu relleu 4x100.

A 160 quilòmetres de distància el conjunt verd-i-negre aconseguia el seu onzé títol masculí en LaLigaSports, tots ells consecutius, el marcador va tirar 135 punts per al platges que va aconseguir imposar-se en 8 proves, seguit del FC Barcelona amb 129 i Reial Societat amb 88, el CA Fent Camí Mislata es va quedar tan sols 6 punts de pujar al podi (82), firmant un meritori quart lloc.

Dos clubs alacantins van lluitar per la permanència en la màxima categoria, a Còrdova l'equip masculí CA Elx Decatló va finalitzar octau amb 69 punts i a Madrid l'esquadra femenina del Joventut Atlètica d'Elx va concloure octava amb 62 punts. Al mateix temps, en l'Estadi Túria de València va tindre lloc l'octogonal femení per la permanència en Primera Divisió, on el CA Silla va classificar tercer amb 90 punts i el CA Torrent va finalitzar octau amb 83.

Una altra de les grans alegries per a la Comunitat Valenciana va arribar de la mà del CA Safor Delikia Sport en la final de Segona Divisió, el club gandià va aconseguir en hòmens l'ascens de categoria a Valladolid, el conjunt “groguet” es va imposar amb 108 punts liderant quatre proves de l'octogonal,  mentres que l'equip femení en el seu desplaçament a Sòria va pujar al tercer caixó del podi amb 100 punts, millorant la seua classificació d'edicions anteriors.

Per: Alfredo Repollés