ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
15/07/19
CA Playas de Castellón levanta la copa máster/CA Platges de Castelló alça la copa màster
CA Platges de Castelló alça la copa màster

L'atletisme màster de la Comunitat Valenciana continua collint nous èxits, dissabte passat el conjunt femení del CA Platges de Castelló es va proclamar campió d'Espanya per equips en primera divisió, la seua primera copa femenina en esta categoria, un guardó que se suma als dos títols que posseïa en categoria masculina (2016 i 2018). El conjunt castellonenc també va aconseguir pujar al tercer caixó del podi en hòmens, sumant en total  set rècords del campionat (hòmens i dones).

Per a establir la classificació en esta competició a la marca aconseguida s'aplica un coeficient corrector per edat establit en la taula oficial de puntuació WMA, a partir del qual s'atorga la puntuació en cada una de les proves.

Els castellonencs es van imposar amb 76 punts, arrabassant el ceptre al Barcelona At (vigent campió) segon classificat amb 68 punts, seguit del CA Independent Malagueny amb 60, on el Catarroja UE va finalitzar quint amb 49 punts. En categoria masculina els verd-i-negres van aconseguir la tercera plaça (113 punts) en un renyit encontre, tan sols un punt de diferència els va separar del triomf, que va caure en mans del CA Independent Malagueny (114), sent el subcampionat per a l'AA Moratalaz (113).

Els atletes valencians van aconseguir en cinc ocasions la màxima puntuació individual en terres malaguenyes, en 400m José Pascual Martínez del CA Platges de Castelló (53.11), en 1.500m  Mª Teresa Ruzafa del Catarroja UE (5:38.38), en 5km marxa Miguel Angel Carvajal del CA Platges de Castelló (23:49.73), en 80m tanques  Eva Gadea del Catarroja UE (13.02 v.v. +0.0 m/s) i en llançament de disc Elena López del Catarroja UE (38.41).

A estos triomfs cal sumar els tres primers llocs (aplicat el coeficient per edat) dels equips de relleus del CA Platges de Castelló, en 4x100 hòmens amb un temps de 47.13 (nou rècord del campionat), el quartet va estar format per José Luis Crespo, Rafael coll, José Miguel Beltrán i Jesús Moliner, en 4x400 amb 3:37.82, amb la participació de Juan Martos, José Poveda, Albert Cebollero i José Martínez, i en 4x100 dones amb un crono de 57.74 (rècord del campionat), amb les relevistes, Olga Lamelas, Ana Font, Eva Sorli i Marisol Martínez.

En la localitat madrilenya de Tres Cantos el club alacantí CAB Mircasport-Urban va firmar una gran actuació, aconseguint el subcampionat d'Espanya masculí amb 105 punts, a tan sols dos punts del CA Nou Barris, que es va fer amb la victòria amb 107, el tercer lloc va ser per a Barcelona At amb 102.