14/12/20
Campeones de España de trail/Campions d'Espanya de trail
Campions d'Espanya de trail
Andreu Blanes va liderar a la selecció valenciana amb el triomf individual

La Comunitat Valenciana s'ha proclamat campiona d'Espanya de Trail a Eivissa. La selecció es va imposar per més de sis minuts a Andalusia, segona, i Múrcia, tercera. Un èxit liderat per Andreu Blanes, l'atleta que va arrasar en la prova individual només una setmana després d'haver sigut el tercer espanyol (i classificat entre els vint primers) en el seu debut a la mig marató a València.
Blanes, que enguany ha alternat la pista -el seu objectiu principal continua sent aconseguir una plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio en els 3.000 obstacles-, l'asfalt i la muntanya, va ser acumulant cada vegada més avantatge sobre els seus perseguidors en un recorregut de 21 quilòmetres amb prop de 800 metres de desnivell. El d'Onil va ser el millor de l'equip de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, però molt ben secundat per Antonio Martínez, el campió del món de l'especialitat, que va acabar quint, i Ricardo Cherta octau. Van completar l'equip Ramón Recatalá (20é) i Alfonso de la Torre (33é).
La formació femenina, liderada per Júlia Font (sèptima) , Vanessa Romero (15a) i Alba Cebrián (18a), va acabar en quarta posició, a les portes d'un podi format per Catalunya (campiones) , Canàries i Madrid. No ho van aconseguir per un sospir, trenta segons. També van estar en l'equip María Obrero (25a) i Eva Mesado (29a).

Domene, subcampiona de formació

Laura Domene va donar la primera alegria del matí amb el seu segon lloc individual en la categoria de formació. L'atleta de Villena va entrar a menys d'un minut de la guanyadora, la murciana María Martínez. Domene i les seues companyes (Andrea Rodríguez va acabar desena i Rocío Calabuig, tretzena) van portar a la Comunitat Valenciana al quart lloc, a només dos punts del podi. En categoria masculina, la FACV va acabar quinta de la mà de Sergio Martínez (nové) , Mario Werther Asunción (16é) i Abderrahim Henzaze (18é) .