ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
12/07/21
Carmen Marco logra la tercera medalla para el atletismo valenciano en Tallin/Carmen Marco aconsegueix la tercera medalla per a l'atletisme valencià a Tallinn
Carmen Marco aconsegueix la tercera medalla per a l'atletisme valencià a Tallinn

L'alacantina remata el segon lloc del relleu 4x100 en el Campionat d'Europa sub23

L'atletisme espanyol ha tingut una actuació històrica a Tallinn (Estònia) en aconseguir el seu rècord de medalles en un Campionat d'Europa sub23 en totalitzar quinze medalles: tres d'or, set de plata i cinc de bronze, a més de 28 places de finalista. L'atletisme valencià ha participat d'aqueixa festa amb la seua millor collita de la història després que Carmen Marco, formant el relleu 4x100 al costat d'Aitana Rodrigo, Jaël Bestué i Eva Santidrán, guanyara la medalla de plata, la tercera d'un atleta de la Comunitat a Tallinn.

La velocista d'Orihuela, que va realitzar l'última posta, i les seues companyes han tingut una actuació redona en aquest Europeu sub23, ja que, a més de la segona posició final, també van aconseguir, en les semifinals del matí, el rècord d'Espanya de la categoria després d'acabar segones amb un temps de 43.50, que també és la quarta millor marca espanyola de tots els temps en categoria absoluta.

L'atleta alacantina del València CA, entrenada per Rafa Blanquer, es va quedar molt prop d'aconseguir la classificació individual en els 100 metres. La mínima estava fixada en 11.50 i Marco va córrer en 11.54, la setena espanyola més ràpida de la temporada.

És la primera vegada que l'atletisme valencià aconsegueix tres medalles en un Europeu sub23. El rècord estava en les dues que va aconseguir Eusebio Càceres fa huit anys a Tampere 2013, on va conquistar la medalla d'or amb un salt de 8,37, que continua sent la seua millor marca de sempre, i un bronze amb el relleu 4x100.

A Tallinn, a més de Marco, la castellonenca Claudia Conte es va emportar una altra medalla de plata en l'heptatló amb la segona millor marca espanyola de tots els temps (6.289 punts), i el valencià Quique Llopis es va penjar un bronze en els 110 metres barres.