ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
06/12/21
Castellano y Barzola, campeones autonómicos/Castellano i Bazrola, campions autonòmics
Castellano i Bazrola, campions autonòmics
L'atleta de Benisanó va millorar la seua marca en sis minuts
Laura Castellano (CA Albacete) i Miguel Barzola (CA Alacant) s'han proclamat campions autonòmics de marató este diumenge a València. L'atleta de Benisanó arribava amb una marca personal de 2h54 i va creuar la meta de la Ciutat de les Arts i les Ciències en 2h48:27, una millora de sis minuts que li pemitió acabar en el lloc 51 de la general femenina. L'hispà-argentí, per la seua banda, va fer un temps de 2h18:49 que li va col·locar en el lloc 65 de la general absoluta.
L'atleta valenciana revalida el títol conquistat l'any passat, en plena pandèmia, quan va participar en l'Elit Edition de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP i va recórrer els 42 quilòmetres en solitari. Castellano, que entrena a les ordes de Hassan Ahouchar, va passar la mig marató en 1h22:34 i va guanyar amb molta folgança, més de sis minuts sobre Carmen Amaro (The Kenyan Urban) i més de nou sobre Joana García (Cárnicas Serrano) , les altres medallistes.
Barzola va disputar gran part de la prova amb el grup de cap de la prova femenina, que tenia com a objectiu baixar de les dos hores i vint minuts, seguint l'estela de la guanyadora, Nancy Jelagat, però en la segona mitat -ligeramente més ràpida que la primera- es va avançar, coincidint amb el quilòmetre 37, i va creuar la meta en 2h18:49. El plusmarquista autonòmic va avantatjar en més de tres minuts a Diego Pol (Metaesport) , subcampió de nou, i a Borja Añón (Metaesport) , el tercer classificat.