ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
21/01/20
El campo a través coronó a sus campeones/El camp a través va coronar els seus campions
El camp a través va coronar els seus campions

Pluja, fred, vent, fang, per a alguns una autèntica estampa del que ha de ser una prova de camp a través. En estes condicions adverses centenars d'atletes es van desplaçar diumenge passat a Xàtiva per a lluitar per les medalles que acrediten ser els millors de la Comunitat Valenciana en esta disciplina en categoria absoluta, màster, sub23 i sub20. El Campionat Autonòmic se celebrava per primera vegada en la capital de la comarca de la Costera, conjuntament amb la tercera edició del Cross “Ciutat de Xàtiva”.

Les victòries en categoria absoluta van correspondre a dos atletes del CA Platges de Castelló, María Ureña i Abderrahman El Khayami, amb este resultat el fondista establit a Sagunt es referma com a líder del circuit amb un total de 118 punts, mentres que l'atleta xativí escala fins al primer lloc de la classificació autonòmica amb 38 punts. Les medalles de plata en esta categoria van ser per a Cristina Juan del CA Elx Decatló i Hamza Ardjoun del CA Numantino, els bronzes se'ls van adjudicar, Julia Font del CD Metaesport i Ruben Requena del CA Mediterraneaatticus Urban.

Al podi sub23 van pujar Alba Cebrian de l'AD Marathon (1a), Nazareth Asencio del CA Albacete (2a) i Elena Ramos del CA Silla (3a), que encapçala la classificació del circuit amb 42 punts. En hòmens els metalls els van aconseguir, Kevin Guerri del CA Alacant (1), Ferran Belda del CD Metaesport (2), el valencià se situa primer de la taula amb 48 punts, i Javier Carratala del CA Apol-Ana (3).

La primera a creuar la línia de meta en la carrera sub20 va ser Laura Domene del CA Promeses Villena, amb estos 20 punts l'alacantina es posiciona primera de la classificació amb 48 punts, la segona de la prova va ser Blanca Rodriguez del CA Joventut atlètica d'Elx, seguida d'Aina Álvarez del CA La Vall d'Albaida - Stock Logistic. El títol masculí se'l va adjudicar Miguel Baidal del CA Crevillent, el subcampionat va ser per a Miguel Angel Martínez del CA Dolores, el fondista alacantí continua líder del circuit amb 34 punts, i el tercer lloc per a Alejandro Pérez del CA Fent Camí Mislata.

El medaller en categoria màster ho van encapçalar Lucía Espada de la SD Correcaminos i Miguel Ángel Sánchez del CA Camisetes Econòmiques Elda, les dos plates van ser per a Fuencisla Juan del CA Marathon Crevillent i José Marín del CA Mediterraneaatticus Urban, i els bronzes per a Amalia Pérez del CA Tragamillas i Ignacio Pastor del CA La Vall d'Albaida - Stock Logistic.

El triomf en la prova per a corredors ‘populars' va arribar de la mà de Silvia Sarrión i Luis Montosa, mentres que en la categoria sub18 el primer lloc va correspondre a Andrea Rodriguez del CA Novelda i Marcos Sánchez del CA Petrer Capet. La victòria en la carrera sub16 la van aconseguir, Alicia Gonzalez del CA Silla, campiona provisional del circuit amb 6 primers llocs i 50 punts, i Aymen Smaili del CA Tragamillas.

Les primeres places en categoria sub14 (infantil) les van ocupar Irene Navarro del València CA i Diego Lledo del CA La Rabosa, i en sub12 (aleví), Carmen García del Col·legi Diputació de Castelló i Andreu Sangros del CA La Rabosa.

Per: Alfredo Repollés