Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
07/03/18
Fatima Diame, la importancia de un grupo/Fatima Diame, l'importància d'un grup
Fatima Diame, l'importància d'un grup

Que no hi ha atleta sense entrenador és una veritat absoluta però el grup és un altre punt vital en una preparació. La valenciana Fatima Diame començà als 10 anys jugant a l'atletisme, provà sort i es quedà per sempre. “Tenía la pista al costat, el meu cosí feia atletisme i un día passejant amb els meus pares els vaig dir que em volía apuntar”, eixe va ser l'inici d'una història que, als seus 21 anys, no ha fet més que començar.


Eixes pistes del Tram III del riu Túria de València que la reberen amb tan sols una dècada de vida acabaren per ser sa casa i els del CA València Esports els seus colors. “Encara conserve als primers amics de quan vaig començar”, i ací és on el grup es torna vital. Els entrenaments són durs, va eixir amb nota del grup de Manolo Arnás per a començar la seua preparació amb el grup de Rafael Blanquer, un tècnic que ha tingut al seu càrrec a noms tan importants com Niurka Montalvo, Concha Montaner, Iago Lamela, David Canal, Venancio José Múrcia, Iván Mocholí i un llarg etcètera. Ara “la pantera”, com l'han arribat a batejar, és una de les icones del jove grup de l'entrenador valencià.


El seu nom es va posar en boca de tots l'any 2013 en el Campionat d'Espanya absolut disputat a Sabadell gràcies al seu doblet en 60ml i salt de llargada sent encara júnior. “Allò fon històric, era la primera vegada que una júnior feia un doblet en un campionat absolut... allò em ficà un poc de pressió però vaig aprendre a viure amb ella”, confessa Fatima en la seua visita al plató de Crono TV. I amb d'allò, i 13 medalles nacionals després, va prendre part en el Campionat del Món de Londres 2017... ¡en triple salt! “En el triple vaig començar per la necessitat de puntuar en les lligues, quasi com un joc, i els 14,03 del Campionat d'Espanya sub23 aconseguits en Torrent em dugueren al mundial”, eixe va ser el seu idil·li amb esta prova. Però a pesar d'haver guanyat en velocitat, triple i llargada admet que “la que més m'agrada és la llargada”.


Una història que començà fa poc més de deu anys. La saltadora valenciana ha anat superant etapes i, com el seu propi entrenador admet, “açò no ha fet més que començar”.

Per: Carlos Domingo