FITXA NOTÍCIA
16/07/18
Rozando el podio en Granollers/Fregant el podi a Granollers
Fregant el podi a Granollers

La selecció de la Comunitat Valenciana va prendre part dissabte passat al Campionat d'Espanya per federacions autonòmiques disputat a Granollers. Esta competició va mesurar a les autonomíes espanyoles en jornada de matí i vesprada amb una classificació conjunta d'hòmens i dones que deixà el triomf de Catalunya amb 497 punts i una lluita molt interessant entre Andalusía, la Comunitat de Madrid i la pròpia Comunitat Valenciana pels llocs de podi.

Tant el matí com la vesprada havíen sigut positives per als representants de la FACV. En el repàs de totes les classificacions parcials s'estava en llocs de podi i es s’arribà a la disputa de l'últim relleu amb 2.5 punts de diferència entre la Comunitat Valenciana -segons en eixe moment- i les comunitats d'Andalusía i Madrid. Els canvis de testimoni decidiren i finalment Andalusía es proclamà subcampiona d'Espanya amb 426.5 punts, els mateixos que la Comunitat de Madrid que va ser tercera. La selecció taronja va haver de conformar-se un any més amb la quarta plaça de la general amb 423 punts. Un final molt estret que deixà emoció fins al final en una competició a un atleta per prova.

Finalment la Comunitat Valenciana es va dur a casa els triomfs en el pla individual de Dani Andújar en 400ml amb 47.29, Eric Nzikwinkunda en els 800ml amb 1:48.96, Cristian Nelito en triple amb 15,83 i Narcisa Marizol Landazuri per partida doble en 100ml i 200ml amb 11.50 i 23.46 respectivament. Altres actuacions que donaren prou punts a la FACV foren els segons llocs d'Abderrahman El Khayami en els 1.500ml amb 3:44.80, Modesta Juste Morauskaite en els 400ml amb 53.00, Cristina Ferrando en l'alçada amb 1,73 i Osarumen Odeh en martell amb 60,03. Finalment acabaren tercers en les seues actuacions individuals Dani Cerdán en els 200ml amb 21.46, Alexis Sastre en alçada amb 2,14, el relleu 4x400 masculí amb 3:11.13, Carmen Ramos per partida doble en els 100mt i la javelina amb 14.00 i 45,11 respectivament, Judit Prats en pes amb 13,67 i Paula Ferrándiz en disc amb 49,30.

Per: Carlos Domingo