Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
09/03/20
Gran actuación en el nacional sub18 indoor/Gran actuació en el nacional sub18 indoor
Gran actuació en el nacional sub18 indoor

Els atletes sub18 han tancat este cap de setmana (7 i 8 de març) una gran temporada hivernal baix sostre, l'atletisme valencià ha collit 10 medalles (4 ors, 2 plates i 4 bronzes) en el nacional de la categoria disputat en el Palau Lluís Puig, situant a la Comunitat Valenciana tercera del medaller per autonomies.

Els clubs de la Comunitat també han destacat a casa, el València Club d'Atletisme encapçala el rànquing del campionat amb 54 punts, li seguix en tercera posició el CA Platges de Castelló amb 38,5 punts.

Un dels grans triomfadors d'este nacional ha sigut Jordi Cots del València Club d'Atletisme, el valencià ha aconseguit un doble títol de campió d'Espanya. En la matinal del dissabte s'imposava en llargada amb un salt de 7 metres i 26 centímetres, millor marca espanyola de l'any, quart millor registre de tots els temps sub18 i mínima de participació per al Campionat d'Europa de la categoria que es disputarà en la localitat italiana de Riutu del 16 al 19 de juliol.

Unes hores més tard el pupil de Rafael Blanquer era el més ràpid en la recta de 60 metres tanques, Cots parava el crono en 7.89, establint la millor marca espanyola de la temporada. Els títols en tanques es queden en la capital del Túria, en categoria femenina, Paula Blanquer (València CA) es penjava l'or, la valenciana s'imposava amb 8.48, que li atorgava el lideratge del rànquing nacional amb el quart millor temps espanyol sub18 de la història.

Els valencians van brillar en 3.000 metres, el fondista del CA Fent Camí Mislata Miguel Guzmán va fer valdre el seu paper de favorit, l'atleta entrenat per Miguel Pinar s'imposava amb un temps de 8:38.47, en el tercer caixó del podi li acompanyava David Cantero del CA Carnicas Serrano que va realitzar 8:44.11, tercera millor marca espanyola de l'any.

La pupil·la de Miguel Ángel Villalba, Claudia Rubio (CA Torrent), destacava en triple al proclamar-se subcampiona d'Espanya, gràcies al seu millor salt de la temporada, 12 metres i 35 centímetres, que la situen segona del rànquing nacional de la categoria.

Gran actuació en hepttahlon de Tayb Loum del CA Sprint Monada, amb 5.074 punts es penjava la plata, el valencià entrenat per Pau Monreal realitzava la següent actuació, 7.20 en 60ml, 6.82m en llargada, 12.23m en pes, 1.95 en alçada, 8.01 en 60mt, 3.70 en perxa i 3:06.92 en 1.000m.

El salt d'alçada oferia un bronze per al club d'atletisme Vila-real a càrrec d'Ariana Gómez, la castellonenca sobrepassava el llistó situat en 1 metre i 69 centímetres, que suposa el seu millor marca personal.

En llançament de pes Carlos Martínez del València Club d'Atletisme es feia amb el bronze al desplaçar l'artefacte de 5 quilograms a 15 metres i 10 centímetres, el pupil de Martina de la Puente establia la seua millor marca de l'any.

En el doble hectòmetre Olaya Chafer del CA Gandia s'imposava en la final ‘B' amb una millor marca personal de 25.01, un temps que li atorgava la medalla de bronze, gran carrera d'esta jove velocista gandià que entrena a les ordes de Toni Puig.

El gran públic assistent va poder disfrutar de la consecució de dos nous rècords del campionat, en 200m a càrrec d'Arnau Gómez amb 21.86, el català millorava l'actual rècord (21.87) en poder del gandià Enrique Llopis des de 2017, en 400m feia el propi  el madrileny Gerson Pozo al parar el crono en 47.91.

Per: Alfredo Repollés

Foto: Tina Roberts

ÀLBUM DE FOTOS
LINKS