Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
04/03/19
Jorge Ureña, campeón de Europa en heptathlon/Jorge Ureña, campió d'Europa en heptathlon
Jorge Ureña, campió d'Europa en heptathlon

Este cap de setmana el combinat espanyol en el Campionat d'Europa ha fet vibrar als espectadors, dins i fora de l'Emirates Arena de Glasgow, en una jornada històrica per a l'atletisme espanyol, que ha classificat tercer en el medaller amb sis metalls, tres ors, dos plates i un bronze, i quart en el rànquing per finalistes amb 69 punts, a curta distància de Polònia i França, que han sigut segona i tercera amb 72 punts.

Un dels grans protagonistes de la jornada vespertina del diumenge ha sigut Jorge Ureña, l'onilenc que milita en les files del CA Platges de Castelló i que entrena de la mà de son pare, José Antonio Ureña (atleta que també va destacar en proves combinades),  s'ha proclamat campió d'Europa en heptathlon amb 6.218 punts, certificant la seua victòria en l'última prova, els 1.000m llisos, sent el primer espanyol a aconseguir l'or continental en esta disciplina.

Ureña, aconseguix per a la Comunitat Valenciana un ceptre continental que serà recordat al llarg del temps, establint al seu torn la millor marca mundial de l'any amb els següents registres, 6.96 en els 60 metres llisos, 7.39 en salt de llargada, 14.68 en llançament de pes (millor marca personal), 2.07 en salt d'alçada, 7.78 en 60 metres tanques (millor marca personal), 5.00 en salt amb perxa i 2:44:27 en els 1.000 metres.

La final de 60 metres tanques ha comptat amb la presència d'Orlando Ortega, en esta ocasió el subcampió olímpic s'ha quedat amb la “medalla de xocolate”, quart lloc amb un temps de 7.64, fins a semifinals ha arribat el gandià Enrique Llopis entrenat per Toni Puig, el jove velocista del club d'atletisme Gandia ha debutat en una competició europea amb una sèptima plaça en la seua semifinal amb 7.87.

En llargada hem viscut la tornada d'Eusebio Càceres, el d'Onil ha aconseguit el quart lloc amb un salt de 7.98, quedant-se a tan sols cinc centímetres del podi. Quant a  la representació femenina, la Comunitat ha comptat amb la participació de l'atleta del València Esports Fatima Diame, la pupil·la de Rafa Blanquer ha finalitzat novena en la qualificació de longitud amb 6.46, quedant-se a quatre centímetres de la final.

El plusmarquista espanyol de triple Pablo Torrijos també tornava a les grans cites després de recuperar-se de l'operació de turmell, en esta ocasió el saltador del CA Platges de Castelló no va poder accedir a la final, classificant quinzé en la qualificació amb 16.18.

En conclusió, ha sigut un campionat replet d'emoció, il·lusionant i històric per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana.

Per: Alfredo Repollés

LINKS