ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
01/03/21
La Comunitat, medalla de bronce en el Campeonato de España de cross/La Comunitat, medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de cross
La Comunitat, medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de cross

-L'atleta de Burundi Thierry Ndikumwenayo lidera a la selecció valenciana amb el triomf individual.

-David Cantero s'emporta la medalla de plata en la categoria sub 20

Thierry Ndikumwenayo no optava a les medalles individuals en el Campionat d'Espanya de camp a través perquè és un atleta de Burundi, però va liderar a la selecció valenciana amb el seu triomf en la carrera absoluta, que sí que comptabilitzava en la classificació per equips, i va permetre que la Comunitat Valenciana aconseguira la medalla de bronze.

La carrera va ser un ball de posicions durant els 10.200 metres d'un recorregut tremendament escarpat i durant algunes voltes els valencians van ocupar el primer lloc per equips. Ndikumwenayo, que s'entrena a Alacant en el grup de Llorenç Solbes, sempre va ser en el grup de cap al costat de tres rivals que el divendres, a França, van buscar, sense èxit, la mínima olímpica en els 5.000: l'aragonés Carlos Mayo, que es va emportar el títol individual, el català Abdessamad Oukhelfen i el manxec Chiki Pérez. L'africà, que va ser nové en el Mundial de cross de 2019, va acabar despenjant-los i va entrar primer en la meta del Turó dels Àngels, a Getafe.

Nacho Giménez (lloc 15) va ser el segon dels tres valencians que van puntuar al costat d'Andreu Blanes, de qui s'esperava que estiguera lluitant per les medalles després d'haver aconseguit el triomf en el Campionat d'Espanya de trail i s'est un circuit amb rampes molt violentes i sense tot just zones planes per a agafar ritme.

En la prova femenina, la selecció valenciana va acabar en la setena posició amb Laura Méndez com la millor classificada (dissetena).

La selecció va aconseguir el subcampionat en categoria sub 23 amb un gran Miguel Baidal al capdavant. L'alacantí, que durant anys va compaginar l'atletisme amb el triatló, va perdre la medalla de bronze individual sobre la mateixa línia d'arribada.

I en la categoria sub 20, el atleta de Sedaví lligat al triatló, David Cantero, va aconseguir la medalla de plata en entrar per darrere de Pol Oriach. Mentre que la castellonenca Nara Elipe va acabar sisena, el mateix lloc que la selecció sub 20.