ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
03/02/20
La Comunitat Valenciana logra nueve podios en el nacional de medio maratón/La Comunitat Valenciana aconseguix nou podis en el nacional de mig marató
La Comunitat Valenciana aconseguix nou podis en el nacional de mig marató

La 29a edició del Campionat d'Espanya de Mig Marató (absolut i màster), disputada el diumenge a Sagunt, va tirar un bon balanç a nivell esportiu i organitzatiu. La Comunitat Valenciana va collir nou podis, cinc individuals i quatre per equips.

Els triomfs en la categoria absoluta van ser per al gallec Tariku Novals i l'alabesa Elena Loyo, en la classificació per clubs femenina el CA Carnicas Serrano va aconseguir el subcampionat amb un crono total de 3h 54:31, l'equip el van formar, Alicia Pérez (1h 15:02), Mª José Cano (1h 16:34) i Joana García (1h 22:55), en el sext lloc va classificar Mediterraneaatticus Urban amb un crono de 4h 13:29, en hòmens, el conjunt castellonenc va aconseguir un quart lloc i un temps global de 3h 19:44, seguit del CA Platges de Castelló,5t'amb 3h 21:34, el CD Metaesport va finalitzar 8u amb 3h 27:49 i el CA Port d'Alacant va concloure 12é amb 3h 35:19.

Huit podis va aconseguir la Comunitat Valenciana en categoria màster, cinc individuals i tres per equips.  En la classificació M45 el bronze per clubs va ser per al Mediterraneaatticus Urban, el conjunt castellonenc va totalitzar 3h 51:47, la suma de temps de Manuel González (1h 13:09), Mario Baldovi (1h 15:53) i Rafael Pons (1h 19:45). En esta categoria l'alacantí Eduardo Verdú del CA Albacete es va penjar la plata amb un temps de 1h 11:53.

Dos clubs  van pujar al podi en la categoria M35-M44, el Mediterraneaatticus Urban es va proclamar subcampió d'Espanya  amb 3h 23:43, gràcies a l'actuació de Miguel Angel Barzola (1h 25:36), Borja Pérez (1h 07:12) i Iván Portolés (1h 10:55), el bronze va ser per al CD Metaesport amb 3h 28:50, la suma dels registres aconseguits per David Aparicio (1h 08:43), Pablo Gonzalez (1h 09:34) i Alejandro Tormo (1h 10:33), en el sèptim lloc de la taula va classificar el CA Port de Torrevieja amb 3h 38:59, seguit del CA Benidorm , 9é amb 3h 43:47, i CA Algemesí , 12é amb 4h 02:19.

Tres fondistes de la Comunitat es van proclamar campiones d'Espanya màster, la crevillentina Mª Teresa Ruzafa del CA Crevillent va brillar en la categoria de majors de 60 anys amb un temps de 1h 31:42, establint un nou record de l'campionat, en F45 Joana García del CA Carnicas Serrano es va imposar amb 1h22:55 i Trinidad Ayala del CA Alacant va fer el propi en F65 amb un crono de 1h 46:23. El quart metall va vindre de la mà de Pilar Rubio del CA Safor-Teika, l'alacantina va aconseguir la plata F40 amb un temps de 1h 19:12.

Per: Alfredo Repollés