ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
30/11/21
La Comunitat gana 51 medallas en el Campeonato de España Master/La Comunitat guanya 51 medalles en el Campionat d'Espanya Màster
La Comunitat guanya 51 medalles en el Campionat d'Espanya Màster

Els atletes de la Comunitat Valenciana van aconseguir grans resultats en el Campionat d'Espanya Màster que es va celebrar el passat cap de setmana a Orense i van tornar amb un total de 51 medalles: 23 d'or (tretze els homes i deu les dones), 16 de plata (onze els homes i cinc les dones) i 12 de bronze (deu ors homes i dos les dones).

Una de les atletes més destacades va ser la flamant plusmarquista mundial Eva Gadea (CA Silla), de la categoria F50, que va aconseguir tres medalles d'or en 60 m barres (9.87), longitud (4,97) i triple salt (10,73), aquestes dues últimes proves amb rècord dels campionats. Juan Antonio Gil, un atleta independent de la categoria M40, també va aconseguir el rècord dels campionats en 800 (1.58.13) i 1.500 (4.01.29).

Manuel Barrado (Catarroja UE) va guanyar el títol de M80 en pes i en els 200 metres, a més d'una medalla de bronze en els 60. Gaspar Mateu (Platges de Castelló) va aconseguir la medalla d'or de M40 en 60 m barres i perxa. Jorge Sánchez (Port Torrevieja) també va aconseguir el triomf en 60 m barres i pentatló de la categoria M35.

Entre les dones, a més de Gadea, va sobreeixir María del Carmen García Mora (València CA), una atleta de la categoria F55 que es va proclamar campiona en longitud i triple, i va aconseguir la medalla de plata en 60.

Per equips, el Platges de Castelló va batre el rècord d'Espanya de 4x200 en categoria F55 amb un temps de 2.07.58