ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
16/02/21
Los valencianos ganan doce medallas en el Campeonato de España sub 23 /Els valencians guanyen dotze medalles en el Campionat d'Espanya sub 23
Els valencians guanyen dotze medalles en el Campionat d'Espanya sub 23

Títols per a l'alacantí Javier Mirón (800), Herreros (1.500), Dávila (heptatló), González (200) i Marco (60)
Deia Javier Mirón, el gran huitcentista d'Ibi, que ell també havia patit això d'eixir en una carrera i que algun rival superior tinguera un canvi més que ell, però que aquesta vegada ell era aqueix rival superior. I no va fallar. L'atleta del New Balanç va dominar la carrera com va voler i mancant dues voltes va imprimir un atac progressiu que no va trobar oposició.

Tafaner, ja amb dos títols de campió d'Espanya sub 23, s'ha llevat un compromís i ja pensa en el gran repte de la temporada sota sostre: lluitar en l'absolut per una medalla i buscar una plaça per a l'Europeu de Torun.

Una cosa semblant li va succeir a Enrique Herreros (FC Barcelona), qui se sentia tan per damunt de la resta que va esperar pacientment al penúltim pas per meta a eixir de la corba, accelerar i agafar un primer lloc que ja no va abandonar (4.10.11).

El castellonenc Carlos Muñoz sabia que anava més limitat i va decidir córrer amb molta intel·ligència, sense abandonar la corda en cap moment, una estratègia que li va valdre per a emportar-se la medalla de bronze (4.10.52).

Jorge Dávila (Platges de Castelló) va corroborar en la seua terra que és el futur de les proves combinades en revalidar el títol de campió d'Espanya sub 23 d'heptatló malgrat patir un contratemps en els 60 m barres que va estar a punt de costar-li la competició, com sí que li va succeir al seu company Óscar Andrés. Però Dávila va saber refer-se i va tindre una reacció de campió en guanyar les dues proves que quedaven: el salt amb perxa, on va igualar la seua marca personal (4,60) i el 1.000 (2.44.38). Una rematada colossal per a penjar-se la medalla d'or amb 5.197 punts.

L'atleta del Platges de Castelló va pujar al podi al costat del seu company Héctor Gasulla, que es va emportar la grata sorpresa de guanyar una inesperada medalla de bronze (4.811 punts). Una altra sorpresa, però desagradable, va ser la que es va emportar el tercer dels atletes que entrenen amb Manoli Alonso, Óscar Andrés, que el dissabte va aconseguir tres marques personals en quatre proves, però que aquest diumenge, en la primera, els 60 m barres, va entropessar amb una tanca, va caure i va decidir retirar-se quan anava en llocs de medallista.

Les millors marques de l'any no van valdre per a res en la velocitat. Luis González Arenas (Platges de Castelló) no va desaprofitar una carambola i es va adjudicar el títol en els 200 amb una marca (21.55) tres dècimes per damunt de la resta. Carmen Marco (València CA) també va trencar els pronòstics que dictava el rànquing i es va proclamar campiona d'Espanya en els 60 (7.54).

La prova més esperada del cap de setmana era la final dels 60 metres barres. Una carrera en la qual el navarrés Asier Martínez (líder de l'any amb 7.72) s'enfrontava a la ‘armada’ valenciana amb Quique Llopis, Kevin Sánchez i Luis Salort. Ací sí que es va complir la jerarquia del rànquing i Asier Martínez va repetir la seua plusmarca per a imposar-se a Llopis (Atletisme Gandia) i Luis Salort (GoFit).

El de Bellreguard es va haver de conformar amb la medalla de plata. “Hui he notat que em falten carreres d'aquest tipus, amb gent ràpida. Però la setmana que ve tindré una altra oportunitat”, explicava el pupil de Toni Puig en referència al Campionat d'Espanya absolut que es disputarà la setmana que ve (del 19 al 21 de febrer) en la pista de Gallur, a Madrid.

Yurena Hueso va acabar en el lloc que es prèvia, el segon, però va acabar descontenta perquè unes molèsties en el menisc li van tindre tota la setmana pràcticament inactiva i no va poder acostar-se als 2.05, que era per al que havia entrenat tot l'hivern. Al final es va haver de conformar amb un 2.07.55 que li va deixar molt lluny de Daniela García, que va córrer en 2.04.59 amb el qual va batre el rècord dels campionats i es va col·locar tercera de tots els temps en el rànquing nacional sub 23.

Claudia Conte va arribar a aquesta competició sense buscar una medalla ‘fàcil’, com podria haver aconseguit en l'altura i va buscar sensacions amb vista al Campionat d'Espanya absolut de la setmana que ve. En la final de longitud va començar amb quatre nuls i al final va amarrar una medalla de bronze (5,88) en un concurs en el qual María Vicente va saltar 6,55 (ja havia fet marca personal la vespra en pes) i es va col·locar líder espanyola absoluta de l'any.

Sara Navarro (Colivenc) era una de les favorites en el pentatló, però l'atleta d'Onil va acusar que al gener va tindre el covid i va afectar a tota la seua preparació per a aquests Campionats d'Espanya. Al final la deixebla de José Antonio Ureña es va haver de conformar amb el quart lloc (3.448 punts). La valenciana Sandra Férriz (València CA) va concloure novena (2.824).

L'atletisme valencià va tancar els Campionats d'Espanya sub 23 amb dotze medalles: cinc d'or, tres de plata i quatre de bronze.