Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
26/12/17
Maratón y Medio Maratón de Valencia, mejores carreras de España/Marató i Mitja Marató de Valencia, millors carreres d'Espanya
Marató i Mitja Marató de Valencia, millors carreres d'Espanya

La Real Federació Espanyola d'Atletisme ha publicat el llistat amb la classificació de les millors carreres en ruta d'Espanya i la Comunitat Valenciana torna a estar d'enhorabona. Dos de les grans proves de València revaliden el seu lloc en lo més alt d'este rànquing, així com altres carreres de les tres províncies que es colen entre les més destacades de la temporada 2016/17 ja finalitzada.


Per a elaborar este rànquing final, la RFEA analitza aspectes com: la capacitat organitzativa, antiguitat en el calendari de la RFEA, nombre de participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants en les últimes tres temporades esportives.


Així, la XXVII Mitja Marató de València Trinidad Alfonso EDP del passat 22 d'octubre sumà un total de 2.854 punts, la qual cosa porta la seua mitja de les últimes tres campanyes a 2.608, per davant dels 1.892 de l'eDreams Mitja Marató de Barcelona o La Mitja Marató Vila de Madrid, que sumà 1.579 punts en la seua mitjana dels tres últims anys.


Esta notícia es produïx en un any en què la Mitja Marató valenciana ha viscut un rècord del món femení de la mà de Joyciline Jepokosgei, que creuà la línia d'arribada amb un temps de 1:04:51 i un augment d'entrats a meta.


Per la seua banda, el XXXVI Marató de València Trinidad Alfonso EDP, no sols s'ha consolidat com la prova de 42.195m més ràpida d'Espanya, si no que augmenta la seua distància com la millor marató del país. En este cas la valoració que es té en compte és el celebrada l'any 2016, ja que la del passat 19 de novembre entra en la nova temporada atlètica.Els 3.046 punts que la marató valenciana ha obtingut es convertixen en un nou registre històric en esta classificació, superant els 3.008 que s’aconseguiren fa un any. Açò ha permés elevar la puntuació mitjana de la Marató València Trinidad Alfonso EDP en els últims tres anys als 2.552 punts, per davant del Zuric Marató de Sevilla (1.876) i el Zuric Marató de Barcelona (1.850).


Altres carreres destacades 


Però no tot han sigut estes dos proves, també hi ha altres carreres de diferents distàncies que han acabat en llocs de privilegi gràcies al seu bon fer i resultats. Així el 10K València Trinidad Alfonso, que se celebra de forma paral·lela a la Marató, es cola en el podi de les millors proves RFEA en la distància de 10.000 metres, amb una puntuació de 757, que la situa tercera després de la Sant Silvestre Vallecana Internacional i el 10K Vila de Laredo. En eixa mateixa distància trobem en 10ª posició amb 367 punts de mitjana a la 29ª Sant Silvestre Crevillentina, i en el lloc 11 el 10k Ciutat de Castelló (319).


En lo que a la mitja marató respecta també trobem grans proves de la Comunitat entre les millors. En la 5ª posició del rànquing es situa la 28ª Mitja Marató de Santa Pola amb 1.225 punts de mitjana, i en el lloc 12 la Mitja Marató Internacional Ciutat d'Elx amb 342.


I en maratons, a part del valencià que lidera la llista, trobem en 6ª posició el VII Marató BP Ciutat de Castelló amb 392 punts de mitjana sumant les tres últimes temporades.

Per: Carlos Domingo

LINKS