Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
14/09/20
Oro para Conte y Ferrándiz/Or per a Conte y Ferrándiz
Or per a Conte y Ferrándiz
Claudia Conte va cridar l'atenció el dissabte perquè va botar 1,87, que era, amb diferència, la millor marca de l'any en altura. Però el distintiu va ser que ho va fer dins de l'heptatlón. L'atleta castellonenc igualava, a més, la sexta millor marca de tots els temps sub 23, però no es distrau. "No pense deixar les combinades. És molt més estimulant entrenar una prova cada día", va explicar este diumenge després de rematar la sèptima prova per a proclamar-se campiona d'Espanya per primera vegada.
"Només té 20 anys, però l'heptatleta que entrena amb Manoli Alonso es va alçar a la tercera plaça de tots els temps després de sumar 5.891 punts, que, a més, supera el rècord dels campionats que tenia Inma Clopés des de 2000. Vaig comptar avança en el rànquing nacional de tots els temps a gent com Laura Ginés o María Peinado.
Després d'ella, aconseguint la medalla de plata en l'heptatlón, va acabar la seua companya d'entrenament i del Platges de Castelló, Carmen Ramos, que després de molts mesos amb problemes per a tornar a aconseguir la plenitud, va firmar la seua millor marca de la temporada en cinc de les set proves (totes menys la longitud i el 800) .
Una de les sorpreses més grates va arribar en la seu de Moratalaz -els campionats d'Espanya es van repartir en quatre estadis pel coronavirus-, on l'alacantina Paula Ferrándiz es va proclamar campiona en llançament de disc amb una marca de 50,64. L'atleta del Platges de Castelló, entrenada per Antonio Lora, va superar June Kintana (plata) i a la jove Natalia Sainz (18 anys) . En este concurs, Mar Morant va ser quinta (45.68) .
I de la mateixa manera que hi ha sorpreses alegres, també hi ha altres més inesperades, com el segon lloc de Quique Llopis. L'atleta de Bellreguard, del CA Gandia, es va veure superat en la final pel navarrés Asier Martínez (13.83 per 13.87 amb vent de -1.7) només una setmana després d'haver batut el rècord d'Espanya sub 23. Tercer va ser Luis Salort (14.02) .
L'alacantí Javier Mirón s'havia acostumat a rematar els seus rivals en les carreres de 800 en l'última recta, però en la final d'este Campionat d'Espanya va cedir massa metres davant del murcià Mariano García, que es va portar l'or i va deixar la plata per al jove mediofondista, qui obra un miracle atlètic al viure a Ibi, un poble sense pista. Unes condicions que resten en la seua preparació cap als Jocs de Tòquio. "Algo caldrà fer. Igual me'n vaig a Valencia", va explicar després de la final que va acabar en 1:47.76 per davant de rivals amb més cartell que ell, com Álvaro de Arrriba o Pablo Sánchez-Valladares.
El machador alacantí Luis Manuel Claudàtor va aconseguir la medalla de bronze en els 10.000 metres marxa. L'atleta de l'Atletisme Torrevieja anava segon i va haver de fer una parada de penalització que li va fer caure un lloc.
Salma Paralluelo, l'aragonesa que competix amb llicència de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, va aconseguir el segon lloc en la final dels 400 m tanques amb només 16 anys. L'atleta del Platges de Castelló va aconseguir la seua millor marca de l'any (57.56) , insuficient per a batre Sara Gallego (57.17) .
I a més de sorpreses, hi ha infortunis, com la lesió que va patir Pablo Trescolí quan anava primer en el decatló. El valencià va arribar líder a la perxa, on va patir una distensió que ja li va penar en la javelina i el 1.500. Encara així va acabar quart, amb 7.110 punts, a només 22 punts del bronze. Jorge Dávila va acabar sext amb 7.014.
L'alacantina Marta Amistançat, del Clator Orotava, va acabar quinta en la final de javelina (42,16), i Miriam Gregori, la mediofondista del CA Silla, va aconseguir la sexta plaça en els 800 (2:10.26).