FITXA NOTÍCIA
17/07/18
Playas de Castellón campeón de España Master/Platges de Castelló cambió d'Espanya Master
Platges de Castelló cambió d'Espanya Master

La pista Manolo Jaén d'Elx va acollir este passat cap de setmana el Campionat d'Espanya per equips en categoria Màster. Els millors conjunts nacionals prengueren part en unes jornades de competició que reuniren a més de 680 atletes entre 1ª i 2ª Divisió. En el que a la màxima categoría respecta els grans triomfadors foren els xics del CA Platges de Castelló que s’alçaren amb el títol per segona ocasió en la seua història -després de la de 2016-. Este és el quart títol masculí que es queda a la Comunitat Valenciana després dels altres dos aconseguits per l'Huracán Fent Camí en 2013 i 2014.

Amb quatre primers llocs, cinc segons i quatre tercers entre les posicions més destacades el conjunt verd-i-negre sumà 113 punts pels 105 del Pratenc AA -vigents campions- que acabaren segons i els 101 del Track Cross Road Team que foren tercers. Els primers llocs castellonencs foren per a Jaume Martí en perxa, Miquel A. Carvajal en marxa, Javier Villalobos en alçada i el relleu 4x100 integrat per José Miguel Beltrán, Rafael Coll, Jesús Molinero y José Luis Crespo.

Gran doble actuació femenina

En dones l'actuació no va ser menys destacada i el CA Platges de Castelló també va aconseguir pujar al podi, en este cas al tercer lloc. El títol va ser per a les xiques del Barcelona Àt. amb 94 punts pels 80 de l'Avinent Manresa i els 73 del conjunt de La Plana. Les xiques forjaren eixa posició de podi gràcies, entre altres coses, al primer lloc d'Olga Lamelas en javelina, les dos segones posicions de Silvia Marty en alçada i Deseada Climent en 3 km marxa, i els tres tercers llocs d'Ana Font en 200ml, Núria Ballester en pes i el relleu 4x100 compost per Ana Portales, Eva Sorlí, Marisol Martínez i Mª Lilia Riva. Però en esta 1ª Divisió femenina la Comunitat Valenciana també comptava amb el Catarroja UE entre els seus participants i el conjunt valencià va fregar eixe bronze. Els 63 punts les deixaren a tan sols 10 d'eixe lloc de privilegi però, a pesar de no aconseguir-ho, la seua actuació fon magnífica i parla molt clar del gran treball que es realitza en este club.

Destacades actuacions individuals

En el pla individual va haver tres rècords dels campionats que arribaren de part de Miguel Ángel Carvajal en 5km marxa i Olga Lamelas en javelina, els dos del CA Platges de Castelló, i Teresa Ruzafa en els 1.500ml. Este últim aconseguit per l'atleta del Catarroja UE va ser a més la millor marca del campionat amb un 95.32%.

Calç i arena en 2ª Divisió

El Campionat d'Espanya de 2ª Divisió també va tindre lloc en el mateix cap de setmana i va haver de tot per als clubs de la Comunitat Valenciana. L'ascens el va aconseguir el conjunt femení del Juventud Atlética de Elche que acabà líder amb 85 punts. En hòmens el CA Benacantil va ser 3r amb 99 punts i es quedà a només tres de l'ascens i el descens el consumaren els representants del Catarroja UE que acabaren a la posició 7 amb 77 punts.

Per: Carlos Domingo