Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
12/04/19
Sagunto se viste de gala con el nacional de Milla/Sagunt es vesteix de gala amb el nacional de Milla
Sagunt es vesteix de gala amb el nacional de Milla

Un total de 1.609,34 metres, és la distància que hauran de recórrer els 174 atletes, 54 dones i 120 hòmens, que este dissabte (13 d'abril) acudisquen a la localitat valenciana de Sagunt per a prendre part en l'onzena edició del Campionat d'Espanya de Milla en ruta, que en esta ocasió atorga títols per partida doble, al celebrar-se conjuntament el nacional de la categoria absoluta i màster (corredors de més de 35 anys).

És la primera vegada en la història que este campionat es realitza a la Comunitat Valenciana, en el quadro d'honor de vencedors figuren destacats migfondistes de la FACV, que també estaran presents en l'asfalt valencià, Pedro Esteso (guanyador en 2010) que en esta ocasió lluitarà per les joies màster M40, i Víctor Ruiz del CA Platges de Castelló.

D'aconseguir la victòria l'atleta d'Utiel entrenat per José Ortuño aconseguiria la triple corona en categoria absoluta de manera consecutiva (vencedor 2017 i 2018). Junt amb ells s'alinearan en l'eixida, Víctor Botella del CA Vall d'Albaida Estoc Logistic, Juan Antonio Gil del CA Atletes Rodenses (també figura inscrit en la carrera màster M40), Ayoub Chaabi del CAPEX i Abderrahman El Khayami del CA Platges de Castelló.

En dones destaca la presència de la gallega Solange Andreia Pereira del València Esports, que atresora en el seu palmarés set títols de campiona d'Espanya, porta invicta des de l'any 2012, la representació valenciana va a càrrec de Miriam Gregori del CA Silla i Alba Cebrián de l'AD Marathon.

Les medalles en la carrera màster s'atorguen per edats, 12 dones de la Federació Valenciana figuren en la llistes, en categoria F60 la triple campiona del món en Torun Mª Teresa Ruzafa del CA Crevillent, que no ha volgut perdre's esta cita en terreny valencià, i part com a favorita per a sumar un nou títol al seu palmarés, en F50 cal ressenyar la presència d'una il·lustre de l'atletisme valencià Carmen Peman, que en este nacional defén els colors del Catarroa UE.

Per les medalles F55 competirà Francisca Tarrega del CA Camisetes Econòmiques d'Elda, mentres que en F60 estarà present una altra veterana en estes competicions, Rosa Esquerdo del Catarroja UE.  Dos valencianes participaran en F35, Isabel Gregori del CA Torrent i Mª Angeles Ruiz del CA Safor Delikia Sport.

Per pujar al podi en F45 lluitaran, Cristina Chorro i Mª Loreto Costa del CA l'Alcudia, Candelera Iniesta del CA platges de Castelló i Mª Isabel Arenos del CE Vinaròs, mentres que en F40 ho faran, Pilar Rubio del CA Safor Delikia Sport i Mª José López del CA La Rabosa.

Quatre atletes de la Valenciana prendran l'eixida en M35, Anníbal Llamazares del Delta València, Juan Ramón Pous del CA Gandia,  Mohamed Younes del CA Llebeig i Julián Tomas. En la prova M40 s'eleven a 15, als noms de Pedro Esteso i Juan Gil se sumen, Juan Carlos Esteso del 3COM Squad, Rafael Moscardo del CA Xàtiva, Manuel Tirado el CA La Nucia i Julián Muñoz de la SD Correcaminos, i en M45, Juan José Cano del delta València,  David Rodríguez, David Juan del Catarroja UE, Julián Ramírez del CA Càrnies Serrano, Mario Baldovi i Rafael Pons del CA Crevillent, Ramón Javaloyes del CA Marathon Crevillent, Víctor Fernandez del CA Llebeig i Enrique Mateu del Redolat Team.

La mitat dels participants en M50 i M55 tenen llicència per la Valenciana, en la primera d'elles participaran, Francesc Garcia i José Ibañez del CA Silla, Vincent Mckoy del CAB Mircasport-Urban, Juan Mestre del Catarroja UE i Vicente Tarin, i en la segona, José Ramos del CA Marathon Elx Runners, Francois Vilalta del CA Platges de Castelló, Vicente González del CA l'Alcudia i José Ferris del CA Camisetes Econòmiques Elda.

En les categories d'atletes més longeus competiran, en M60 Carlos Carbonell de la SD Correcaminos i  Antonio Navas del Catarroja UE, i en M70 el seu company de files José Mocholí.

El club  d'atletisme Platges de Castelló és el conjunt amb més inscrits del campionat, 7 dones i 4 hòmens, als verd-i-negres se sumen altres cinc equips de la Comunitat, Catarroja UE (6 atletes), CA Crevillent (5), CA Silla (3), CA Camisetes Econòmiques Elda (3) i CA l'Alcudia (3).

Per: Alfredo Repollés

LINKS