Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
25/10/19
Valencia, un medio maratón de record/València, un mitja marató de rècord
València, un mitja marató de rècord
Este diumenge arriba un dels moments més esperats a la capital del Túria, la celebració del Mig Marató València Trinidad Alfonso EDP, enguany la SD Correcaminos organitza la 29a edició d'una de les cinc carreres més importants del món en la distància (21.097,5 metres), en esta ocasió davall el lema "Dream fast. Run faster" (Somia ràpid. Corre encara més ràpid).

Encara no s'ha donat el tir d'eixida (9 hores) i ja s'han batut diverses rècords, s'ha tancat la inscripció quatre mesos abans de la celebració, ho ha fet amb una xifra rècord de dorsals (17.500), amb 4.504 dones participants (800 més que en 2018) i una llista d'espera que supera les 3.300 persones.

La prova ostenta el rècord mundial femení a càrrec de la kenyana Joyciline Jepkosgei amb un temps de 1h 04:51 (any 2017), este diumenge destaquen diverses atletes amb opcions a arrabassar-li el ceptre, les kenyanes Fancy Chemutai i Joan Chelimo , la neerlandesa Sifan Hassan, i les etíops Senbere Teferi i Netsanet Gudeta. En les llistes destaca la presència de la valenciana Marta Esteban (CA Carnicas Serrano) que acredita esta temporada un crono de 1h 14:40 (temps de pas en la marató d'Hamburg).

La categoria masculina també comptarà amb destacats corredors internacionals, l'etíop Jemal Yimer, els kenyans Bernard Ngeno i Leonard Barsoton, l'eritreu Nguse Amlosom i Abraham Cheroben (Bahrain), a nivell nacional ressenyar la participació de l'aragonés Toni Abadia, el català Jaume Leiva i el castellà-manxec Juan Antonio Chiki Pérez (CA Carnicas Serrano).

Entre els grans objectius de l'organització es troba aconseguir el millor mig marató per al corredor, una de les metes és que els atletes s'assenten abrigats al llarg de tot el  recorregut, per això, s'ha llançat la campanya “ni un carrer sense ànims” perquè el públic isca als carrers de la capital valenciana a donar suport als milers de corredors que es donaran cita en la Ciutat del Running. Un any més la mig marató continua apostant per la solidaritat, en esta ocasió l'entitat serà FUVANE (Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Neurorrehabilitación).

Per: Alfredo Repollés

Foto: organització
LINKS
VIDEOS / AUDIOS
SuperHalfs