Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
07/03/19
Valencia acoge a las futuras estrellas del atletismo/València acull a les futures estreles de l'atletisme
València acull a les futures estreles de l'atletisme

Amb l'olor de pólvora en l'ambient per la proximitat de les Falles, este cap de setmana (9 i 10 de març) la ciutat de València es convertix en la capital de l'atletisme de promoció a l'albergar la 42a edició del Campionat d'Espanya d'Atletisme Sub18 baix sostre.

Al llarg de la seua història la capital del Túria ha acollit este nacional en cinc ocasions, la primera es va realitzar en 1984, en aquell llavors en la pista de la Font de Sant Lluís, res a veure amb l'actual estadi mundialista, les quatre següents (1996, 2005, 2012 i 2014) han tingut lloc en el Palau Velòdrom Lluís Puig.

La competició es desenrotllarà en tres intenses jornades, dissabte matí i vesprada, i diumenge matí. Enguany reunirà a 672 jóvens atletes, futures estreles de l'atletisme espanyol, 84 de la Comunitat, 48 xics i 36 xiques, sent la Valenciana la segona Federació amb major presència en el campionat.

Les dades per províncies tiren 34 atletes de València, 29 de Castelló i 21 d'Alacant. El CA Platges de Castelló és el club amb major representació amb 34 atletes, seguit del Cova de Nerja amb 20 i València Esports amb 15, dos equips de la Comunitat figuren entre els conjunts amb més inscrits, CA Torrent amb 5 i CA Els Sitges de Burjassot amb 4.

Dènou atletes de la FACV figuren en els primers llocs dels rànquings per prova, la velocitat serà un dels centres d'atenció, en 60m tanques femenins la millor marca acreditada correspon Carmen Ferrara del CA Platges de Castelló (8.55), junt amb el castellonenc destaquen, la seua companya d'equip Gema Garcia (8.80) i Paula Blanquer del València Esports (8.87), en categoria masculina part amb opció de pujar al podi el valencià Jordi Cots del València Esports (8.15).

En la recta de 60m llisos veurem en acció a dos alacantins amb possibilitats de penjar-se medalla, el velocista de Dénia Joan Pérez del CA Dianium (7.03) i Daniel Morales del CA Sant Joan (7.06). En 1.500 metres el tercer temps de l'any correspon a la migfondista Nara Elipe del CA Platges de Castelló (4:41.59), el castellonenc acudix a València després de la seua participació el passat cap de setmana en el Campionat d'Espanya Escolar de Camp a Través.

En triple salt dos atletes del CA Platges de Castelló acudixen amb els millors registres, Ferran Ramirez (14.83) i Francisco Manrique (14.35 a l'aire lliure), mentres que en llargada destaca la participació de Claudia Rubio del CA Torrent (5.73) i Evelyn Yankey del València Esports (5.62), en xics prendrà part el seu company de files Jordi Cots (6.91).

Quan inclús no s'han apagat els ecos del triomf aconseguit per l'onilenc Jorge Ureña en l'europeu de Glasgow, dos jóvens promeses en proves combinades botaran al sintètic valencià a la recerca de les medalles en heptathlon, ambdós vestint els colors del CA Platges de Castelló, Andreu Boix (4.816 punts) i Pau Borillo (4.802 punts).

Tres llançadors de la Comunitat destaquen en la llista de pes, amb l'artefacte de 5kg el valencià Angel Navarro del CA Els Sitges de Burjassot (17.73) i l'alacantí Carlos Cano del CA Joventut Atlètica d'Elx (16.92 a l'aire lliure), i amb 3 kg, l'alacantina Amanda Ramos del CA Elx Decatló (13.59 a l'aire lliure).

En salt amb perxa ressenyar la participació del castellonenc Lola Cortina del CA Platges de Castelló (3.60) i el valencià Diego Rosalen del València Esports (4.80).

Per: Alfredo Repollés

LINKS