Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
03/12/18
Valencia ya es Top 10/Valencia ja es Top 10
Valencia ja es Top 10

Èxit absolut. Així es pot definir la 38ª edició de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP que es disputà ahir. El mateix adjectiu podría utilitzar-se per al 10k València Trinidad Alfonso. En definitiva un dia per a emmarcar que ja és història de l'atletisme espanyol. Quatre rècords millorats de les proves en lliça, rècords nacionals en franges d'edat, rècord d'inscrits, rècords de corredors arribats a meta... açò i molt més fon el que donà de si el dia d'ahir.


Pòquer de rècords 


L'organització havía mimat tots els detalls. Atletes populars i d'elit estaven preparats per a la cita i només faltava conéixer com respondría la climatología que era l'única cosa no negociable. El dia va eixir perfecte amb 9Cº de temperatura, pràcticament sense vent i una humitat baixa per a ser València. Es donà el tret d'eixida, el cap de carrera donà un bon espectacle tant en hòmens com en dones i l'apoteosi arribà al creuar la línia de meta situada sobre el llac interior del Museu Príncep Felip.


Leul Gebrsilase va ser el més llest de la classe aprofitant-se del treball de desgast que havia fet Mathew Kisorio. L'etíop creuà la línia de meta en primera posició amb un temps de 2:04:31, nou rècord de la prova i 9ª millor marca mundial de la temporada el registre del qual col·loca a València com 9ª carrera més ràpida del món superant a il·lustres ciutats com París o Nova York. Després d'ell entrà un sorprenent Elhassan El Abbassi amb 2:04:43 i el kenyà Mathew Kisorio amb 2:04:53.


En dones el resultat no es quedà arrere, i va caure un nou rècord de la prova. L'etíop Ashete Bekere Dido remuntà l'avantatge que havía aconseguit la favorita Lydia Cheromei anant de menys a més fins a creuar la línia de meta en primera posició amb un registre de 2:21:14. Esta és a més 15ª millor marca mundial de la temporada i rebaixa l'anterior sostre de la prova en més de tres minuts. En el podi general femení la kenyana Cheromei acabà segona amb 2:22:11 i el tancà l'etíop Tinbit Gidey Weldfegebriel amb 2:23:37.


Però no sols la Marató va ser una carrera de rècords, el pòquer es tancà amb el 10k. Esta prova va estrenar Etiqueta Bronze IAAF i ho va fer rebaixant les seues pròpies millors marques amb els primers llocs del sorprenent suec Jonas Leanderson amb 28:42 i Tsige Abreha amb 32:03.

Per: Carlos Domingo
Foto: VCR

LINKS