Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
30/11/18
Los aspirantes a juez ponen a prueba sus conocimientos/Els aspirants a jutge posen a prova els seus coneixements
Els aspirants a jutge posen a prova els seus coneixements

Este dissabte, el curs de jutge d'atletisme organitzat per la Federació Valenciana toca al seu fi amb l'avaluació que mesurarà les capacitats de l'alumnat per a obtindre el títol de jutge RFEA nivell 1.

Esta activitat formativa s'ha estat impartint durant el mes de novembre en el velòdrom Luis Puig i ha comptat amb un amplie temari, on s'ha introduït als alumnes en el món de l'atletisme en tots els aspectes,  a nivell organitzatiu i reglamentari en els seus diversos àmbits (autonòmic, nacional i internacional) i en especial a nivell tècnic, de cara a jutjar totes les disciplines atlètiques, bots, carreres, llançaments, marxa, running i trail.

També s'ha fet insistència en els servicis perifèrics que acompanyen a qualsevol competició d'atletisme,  com són la cambra de cridades, direcció tècnica, control antidopatge, entre altres, així com els diversos sistemes de cronometratge i mesurament electrònic que s'utilitzen en els campionats.

La docència ha sigut impartida per jutges de nivell 3 RFEA (màxima categoria del Comité Nacional RFEA) de la Comunitat Valenciana, Joan Pelayo, Alfonso Bonacasa, Julián AlarcónJosep Marti.

Tots aquells que superen l'examen teòric hauran de realitzar una segona fase de sessions pràctiques per a finalitzar la seua formació, de cara a poder exercir la labor de jutge en les proves oficials del calendari federatiu, entre les que es troben set campionats d'Espanya en 2019, amb la gran cita atlètica a finals d'agost en la localitat alacantina de La Nucia amb motiu del campionat absolut a l'aire lliure que es disputarà en el seu flamant nou estadi.

Calendari
► 9 i 10 de març, campionat d'Espanya en pista coberta sub18 a València.
►17 de març, campionat d'Espanya  de 20km marxa absolut i sub23 a Orpesa del Mar.
►6 d'abril, campionat d'Espanya de fons en pista i Trofeu Ibèric a Burjassot.
►13 d'abril, campionat d'Espanya de milla en Ruta absolut i màster a Sagunt.
►22 i 23 de juny, campionat d'Espanya sub18 a l'aire lliure a Castelló.
►28 i 30 de juny, campionat d'Espanya màster a l'aire lliure a Sagunt.
►31 d'agost i 1 de setembre, campionat d'Espanya absolut a l'aire lliure en La Nucia.

Per: Alfredo Repollés

ÀLBUM DE FOTOS