Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
08/06/17
Seminario de Trail/Seminari de Trail
Seminari de Trail
El pròxim cap de setmana, 17 i 18 de juny, el comité Nacional de jutges de la Federació Espanyola d'Atletisme impartirà a Madrid un seminari de carreres de trail, especialitat que s'ha inclòs recentment  en el calendari oficial de competició de la RFEA.

El jutge àrbitre Francisco García Cortes acudirà en representació de la Comunitat Valenciana per a tractar una àmplia agenda de ponències  d'esta modalitat del ‘running' que la Federació Internacional va incloure  en la seua reglamentació en el passat congrés celebrat en 2015 en Beijing (Xina).

L'ens esportiu oficialitza d'esta manera este tipus de proves que es duen a terme en una àmplia varietat de terrenys,  com ara camins de terra, forestals o sendes de via única, sempre en entorns naturals a camp obert, com poden ser, muntanyes,  deserts,  boscos  o  planes,  i principalment fora de la carretera, si bé, són acceptades  seccions  de  superfície  pavimentada  o  de ciment, sempre que no excedisquen del 20 % del total de la distància de la carrera. No fixant-se límits quant a distància a recórrer, pèrdua o guany d'altitud del circuit.

Al llarg d'este seminari s'abordaren diversos aspectes d'esta especialitat, com la seua implantació en les normatives federatives, sistemes de control, organització i formació de jurats per a estes competicions.

Per: Alfredo Repollés