Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
10/03/19
Diez medallas para la Comunitat Valenciana en el Sub18/Deu medalles per a la Comunitat Valenciana en el Sub18
Deu medalles per a la Comunitat Valenciana en el Sub18

Intens cap de setmana per a l'atletisme valencià en el Palau Velòdrom Lluís Puig amb la disputa de la 42a edició del Campionat d'Espanya Sub18, que ha conclòs amb èxit esportiu, organitzatiu i de públic, més de 3.000 espectadors han disfrutat d'este nacional que ha congregat a València a les futures estreles d'este esport, i que ha comptat amb la presència en les seues grades d'atletes il·lustres de l'atletisme espanyol, Fermín Cacho, Javier Bermejo, Gustavo Adolfo Becker, Antonio Peñalver, José Antonio Redolat, Rafael Blanquer i Niurka Montalvo, entre altres.

La Comunitat Valenciana es consolida com a potència en categories de promoció al finalitzar segona del rànquing per autonomies amb 119 punts i 10 medalles, 2 ors, 5 plates i 3 bronzes, millorant el lloc de l'any passat on va ser tercera classificada.

En l'apartat de clubs, el CA Platges de Castelló s'ha imposat amb rotunditat en el campionat amb 60 punts i 5 medalles (1 or, 3 plates i 1 bronze), seguit de lluny de l'Hinaco Monzón (35 punts), València Esports ha sigut 9é (22), CA Torrent 27é (10,5), CA Sant Joan 34é (8), Joventut Atlètica Elx 46é (8), CA Els Sitges de Burjassot 47é (7), CA Safor Delikia Sport 52é (7),  CA Dolores 62é  (5), CA Elx Decatló 90é (3), CA Vall d'Albaida Stock Logistic 91é (2) i CA Vila-real 109é (0,5).

Les dos joies d'or han vingut de la mà del velocista alacantí Daniel Morales del CA Sant Joan en 60 metres llisos amb 7.04 i del castellonenc Francisco Manrique del CA Platges de Castelló en triple amb un salt de 14.59, ambdós han aconseguit els seus millors marques de la temporada.

En bot amb perxa ha aconseguit el subcampionat d'Espanya el valencià Diego Rosalen del València Esports amb 4.76, i en llançament de pes (artefacte de 5kg) el valencià Angel Navarro del CA Els Sitges de Burjassot amb 17.65.

Tres atletes del CA Platges de Castelló han aconseguit pujar al segon caixó del podi, Pau Borillo en heptathlon amb 4.915 punts, establint el seu millor marca de la temporada, Carmen Ferrara en 60 metres tanques amb el seu millor temps de l'any (8.51), en una renyida final que s'ha desempatat per mil·lèsimes de segon, i Lola Cortina en bot amb perxa amb 3.71, que també ha suposat per al castellonenc el seu millor registre.

Les tres medalles de bronze se les han penjolls, Niklas Morales del CA Torrent en 60 metres tanques amb 8.13, aconseguint el seu millor crono de la temporada, el valencià Jordi Cots del València Esports en salt de llargada amb 6.90, i el castellonenc Andreu Boix del CA Platges de Castelló en heptathlon amb 4.894, millor puntuació de l'any.

Entre les marques rellevants d'este nacional destacar el rècord del campionat en 3.000 metres llisos (8:25.59) a càrrec d'El Mehdi El Nabaoui del club gallec CD Sant Paio a Estrada, establit en la jornada vespertina del dissabte.

Per: Alfredo Repollés

LINKS