ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
14/05/23
El Khayami, campeón de España de la milla/El Khayami, campió d'Espanya de la milla
El Khayami, campió d'Espanya de la milla

Laura Méndez queda segona al mig marató amb un nou rècord autonòmic: 1h11:58

Abderrahman El Khayami (Platges de Castelló) es va emportar la medalla d'or en la prova de la milla del Campionat d'Espanya de Ruta que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Santander. L'atleta de Sagunt va fer valdre el seu estatus -era el que arribava amb millor marca en 1.500- per a imposar-se en una carrera que va dominar amb autoritat (4.15.30) i en la qual va traure més de tres segons al subcampió, Pablo Sánchez. El migfondista entrenat per José Antonio Redolat, que ja va ser primer en 2019, quan no va poder pujar al podi al no tindre la nacionalitat espanyola -és nascut al Marroc però viu des de fa molts anys a Sagunt-, s'ha guanyat una plaça com preseleccionat per al Mundial de Ruta que se celebrarà a Riga (Letònia) entre el 30 de setembre i l'1 d'octubre.

En la prova femenina la millor atleta de la Comunitat va ser Carla Masip (CE Vinaròs), que va repetir la quarta plaça que va aconseguir el passat hivern en els 1.500 del Campionat d'Espanya de pista coberta. La castellonenca torna a tractar-se amb l'elit i va lluitar a Santander per una medalla que es va quedar a una mica més de tres segons (va fer 4.54.69)
Laura Méndez (Asics) va recuperar la seua millor versió en la distància de mitja marató, en la qual va aconseguir la medalla de plata en una carrera en la qual només li va superar, per 46 segons, Laura Luengo. L'atleta valenciana es va escapar al costat de la campiona i va resistir amb ella fins al quilòmetre 12.
La pupil·la de Manolo Ripollés va millorar la seua marca personal per un minut exacte i, a més, va batre el rècord autonòmic de mitja marató amb un temps de 1h11.58, deu segons per davall de l'anterior plusmarca, que estava en poder de Marta Esteban des del 12 de febrer de 2017. El dubte ara de l'atleta d'Almussafes, de 34 anys, és si tindrà opcions de formar part de la selecció espanyola en el Mundial. La federació (RFEA) va fixar la mínima en 1h11:30, però la mínima de World Athletics és de 1h12:15 i la carrera de marató del Mundial se celebrarà el 26 d'agost, amb un mes per a recuperar-se, una dada que dona alguna opció a la valenciana.
“La marca té molt mèrit perquè no era un circuit propici per a fer marca i, a més, ha fet molta humitat i han corregut amb vent”, va detallar el seu entrenador.
La també valenciana Yésica Más (Atletisme Albacete) va aconseguir la novena posició amb un temps de 1h15:24.
La tercera distància d'aquest Campionat d'Espanya de Ruta ha sigut el 5K. Nacho Giménez (Cárnicas Serrano) es va quedar a huit segons del podi i es va haver de conformar amb el quart lloc (14.13). La xativina María Ureña (Cárnicas Serrano) també va estar en les posicions de cap i en una gran carrera va signar un notable sisé lloc (16.40). Miriam Gregori va ser dotzena -el dissabte va entrar setena en la milla- i Ainhoa Martín, dissetena.