Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
10/04/19
Los mejores fondistas se dan cita en Burjassot/Els millors fondistes es donen cita a Burjassot
Els millors fondistes es donen cita a Burjassot
El vincle entre la localitat valenciana de Burjassot i l'atletisme ve de lluny, este dissabte (13 d'abril) marcarà un fita en la seua història amb la celebració del seu primer nacional en pista, el Campionat d'Espanya de Fons, que es realitzarà junt amb el Trofeu Ibèric, competició que reunirà els millors  fondistes d'Espanya i Portugal, la seu se  alterna dels quals entre sòl potugués i espanyol.

La nòmina de participants s'eleva a prop de 200 atletes, 16 de la Comunitat Valenciana (11 hòmens i 5 dones). El programa donarà començament a les 18 hores i estarà compost per  10.000 metres en categoria absoluta i Sub23, i 5.000 metres en Sub18 i Sub20, addicionalment l'organització ha programat dos carreres de  5.000 metres per a atletes locals, hòmens (17h) i dones (17:25h).

Este matí en el saló d'actes de l'Ajuntament de Burjassot s'ha presentat en societat l'esdeveniment de la mà de Rafael García, alcalde de la ciutat, Vicente Añó, President de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, Manuel Pérez, Regidor d'Esports, i Eduardo Gómez, President del club d'atletisme Les Sitges, organitzador local.

García, ha destacat la vinculació de la ciutat amb l'esport i en particular amb l'atletisme pels valors que representa, ha agraït a la Federació Espanyola d'Atletisme i a la Federació Valenciana que hagen triat a Burjassot com a seu de l'esdeveniment, “per a l'Ajuntament és un orgull i privilegi albergar esta competició a Burjassot”, i ha desitjat tots els participants que aconseguisquen importants registres en la pista de Burjassot.

El president de la FACV ha agraït a l'alcalde i al Regidor d'Esports el seu suport a l'atletisme i recordat que l'any passat Burjassot va ser seu del Campionat d'Espanya de Marxa en ruta, amb gran èxit organitzatiu i esportiu, i manifestat que “és un honor i satisfacció vindre a Burjassot”.

Añó, hi ha assenyalat que tant Espanya com Portugal són dos països amb llarga tradició al mig fons i fons, i que la prova de 10.000m fa temps que la Federació Espanyola la va separar del programa de proves del campionat en pista a l'aire lliure, celebrant-se en el mes d'abril, just després del nacional de camp a través, on els fondistes estan en el seu millor estat de forma, per tant, Burjassot serà decisiu per a perfilar la selecció espanyola que competisca en el Mundial de Doha. El president de la Federació Valenciana ha recordat que enguany el Campionat d'Espanya Absolut també tindrà lloc en terres de la Comunitat, concretament en La Nucia (Alacant). 

Quant als aspectes tècnics de la prova, Gómez, en primer lloc ha agraït la confiança depositada  en el club d'atletisme tant per part de l'ens local com d'ambdós federacions (RFEA i FACV) , el president del CA Els Sitges ha ressaltat que des de 1985 ha comptat amb el suport de l'Ajuntament, tant en esport base com en l'atletisme d'elit, i que el germen organitzatiu procedix del Gran Fons Ciutat de Burjassot, que compta amb catorze edicions, culminant-se amb este campionat d'Espanya, on el Trofeu Ibèric aporta el caràcter internacional a la competició, sent “bona idea fer competir junts als millors fondistes d'Espanya i Portugal “ que aglutinen a atletes destacats d'esta especialitat.

Estan previstes “llebres” en les dos carreres de  10.000 metres, en la masculina s'han establit dos ritmes,  el primer en 27'50 i un segon per al grup perseguidor en 28'20, mentres que en dones els ritmes seran, 31'50 per al primer grup i 32'20 per al segon.

En hòmens destaca la presència Toni Abadia, l'aragonés  defendrà el títol davant de noms destacats com Juan Antonio Chiki Pérez del CA Carnicas Serrano (campió en 2017) i Fernando Carro, un duel hispà. En esta distància prendrà l'eixida el valencià José Ignacio Gimenez del CA Fent Camí Mislata. En categoria absoluta femenina destacar la presència de Trihas Gebre (vencedora en 2016 i 2017), davant d'ella una llarga llista entre les que destaca Núria Lugueros (vigent campiona).

En 10.000m Sub23 participarà la valenciana Vanessa Romero del CD Metasport. Dos fondistes castellonencs destaquen en 5.000 metres, ambdós en les files del CA Platges de Castelló, parlem de Nara Elipe en categoria Sub18 i Pedro García en Sub20.

L'organització ha destacat que la competició també tindrà  un repte tecnològic, atés que es disposarà d'un doble equip de vídeo finish sincronitzat, per a facilitar temps oficials a tots els corredors de la distància de 10.000m'i al seu pas pel  5.000.

Com a novetat i a fi de donar un major espectacle, igual que succeïra en el Campionat d'Europa celebrat a Londres,  es facilitarà al públic veure les dos proves reines des de l'interior de les pistes (carrer 5) podent seguir en directe els temps dels participants amb un doble rellotge, tot això encaminat a “portar als atletes fins a la meta”.

Els aficionats de l'esport i en particular a les carreres de fons tenen una cita obligada este dissabte a la vesprada en la pista de Burjassot, espectacle garantit.

Per: Alfredo Repollés
LINKS