Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
12/09/20
Ferrando y Torrijos, campeones de España/Ferrando i Torrijos, campions d'Espanya
Ferrando i Torrijos, campions d'Espanya
Cristina Ferrando només havia botat 1,81 este estiu. Estava lluny de Saleta Fernández, que era la favorita a l'arribar a Alcobendas amb 1,85, i fins estava darrere de la seua germana Beatriz, que setmanes arrere havia fet la seua marca personal (1,82) . Però l'atleta de Benicarló es va créixer en un dels millors concursos de la seua carrera esportiva i es va proclamar campiona d'Espanya després de botar 1,87, a només un centímetre de la seua rècord. Ja amb l'or assegurat, es va atrevir amb 1,90, l'altura que marca una frontera entre les millors i la resta, i es va quedar molt prop en els dos primers.

L'atleta que entrena amb Claudio Veneziano, tècnic que dirigix també a Alexis Sastre, un altre de Benicarló que al matí se'n va anar molt decebut amb la medalla de bronze (2,13) , té 28 anys i està convençuda de que el pròxim hivern caurà eixe 1,90. "He estat ací, ací, no he pogut per xicotets detalls técnicos".Al final va guanyar el dolc amb Saleta Fernández, que va cedir en 1,85. "hi ha hagut moments que alternàvem el lideratge amb un nul dalt, un nul baix, i al final he pogut imponerme".

Pablo Torrijos va patir més d'allò que s'ha esperat per a recuperar el seu títol de campió d'Espanya gràcies a la bona actuació del valencià Marcos Ruiz (16,60 en un bon concurs) . El castellonenc es va imposar amb una marca de 16,88 i aconseguix així el seu sext títol nacional a l'aire lliure (i altres cinc en pista coberta) .

Un altre dels grans moments dels atletes de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana es va produir al matí en la seu de Vallehermoso, on Claudia Conte, una altra atleta del Platges de Castelló va aconseguir una bomba al botar 1,87, que és la millor marca de sempre en la prova d'altura dins de l'heptatlón, i el millor registre de l'any que, curiosament, va igualar Ferrando a la vesprada.
La castellonenca encara és una atleta sub 23 i va aconseguir la sexta marca de la història en esta categoria igualada amb Marta Mendía, que després seria plusmarquista nacional. Carmen Ramos no es va deixar enlluernar per este espectacular registre i va acabar la jornada, després de quatre proves, a només 55 punts de la seua companya en el grup d'entrenament de Manoli Alonso.
Osarumen Odeh va aconseguir la medalla de bronze a l'acabar només per darrere de les dos millors llançadores espanyoles de la història: Laura Redondo (or) i Berta Castells. L'atleta de 24 anys, que entrena amb Mari Carmen Vidal, va complir amb escreix a l'aconseguir la seua millor marca de la temporada (63,54). Un poc més arrere van acabar Gema Martí (sexta amb 54,73) i Aitana Safont (sèptima amb 53,90).
Una de les sorpreses la va donar Manel Miralles, el quint atleta de Castelló que va aconseguir una medalla en la primera jornada dels Campionats d'Espanya. El saltador va acabar tercer en perxa (5,21).
Qui es va quedar a les portes va ser Andreu Blanes. L'atleta d'Onil, que fins fa poc es dedicava a un altre esport, l'orientació, va acabar quart en la final de 3.000 m'obstacles (8:35.65).
El primer dels dos dies va servir per a veure com avançaven diversos atletes valencians fins a les finals del diumenge. Com Quique Llopis, flamant plusmarquista nacional sub 23, i Luis Salort. Els dos es van imposar en les seues semifinals.
En els 1.500, una de les grans proves dels campionats, Abderrahman El Khayami i Enrique Hereros van coincidir en una semifinal. El pupil de Manolo Ripollés es va classificar per llocs (quart amb 3:46.20) , i el de José Antonio Redolat per temps (sext amb 3:46.42) . Qui tampoc va fallar va ser l'alacantí Javier Mirón, segon en la seua semifinal de 800.
Laura Méndez havia planificat la temporada per a córrer la mig marató de Gijón amb la idea de classificar-se per al Mundial de la distància, però es va suspendre al prova i va posposar la carrera de ruta a València, el pròxim 6 de desembre, però, a canvi, es va inscriure en la final de 5.000, on èxit un notable quart lloc (16:23.13)LINKS