Esta web utilitza cookies pròpies i de tercers necessàries únicament per a la navegació. Si continua navegant en esta pàgina, considerem que accepta el seu ús en els termes indicats.
acceptar
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
25/01/20
Grandes registros en el ‘Ciudad de Valencia’/Grans registres en el ‘Ciutat de València'
Grans registres en el ‘Ciutat de València'

El Palau Lluís Puig va acollir la primera gran reunió baix sostre del calendari espanyol, el Gran Premi Internacional d'Atletisme “Ciutat de València”. La capital del Túria s'ha convertit en un talismà per a aconseguir mínimes a les grans cites, la vetlada valenciana va oferir grans registres, millors marques de la temporada i personals, en definitiva, un espectacle esportiu de primer nivell.

Els 3.000 metres de la reunió valenciana, “Memorial Toni Lastra” atorgat per la SD Correcaminos, van oferir una emocionant carrera que va concloure amb dos mínimes de participació al Campionat del món baix sostre (Nanjing, 13 al 15 de març), Mohamed Katir vestint els colors del CA Platges de Castelló es va imposar amb 7:48.84, seguit de l'aragonés Carlos Mayo amb 7:49.82, millor marca personal. El triomf en dones va correspondre Solange Pereira, habitual d'esta reunió internacional, la fondista del València CA va realitzar la seua millor marca amb 9:09.10.

En 400m va aconseguir la victòria el kuwaitià Youssef Karam amb un temps de 46.56, seguit d'Oscar Husillos amb 47.28. El premi FACV en 800m femení va ser per a Natalia Romero amb 2:04.90.

El trofeu del “Memorial Emilio Ponce”, atorgat pel València club d'atletisme, ho va aconseguir Sergio López en 60 metres llisos amb un crono de 6.76 (a 13 centèsimes d'aconseguir el passaport per a Xina). En la carrera femenina es va imposar la xipriota Olivian Fotopoulou del València Club d'Atletisme amb 7.45, aconseguint la seua millor marca personal.

El “Memorial José Antonio Cansino” en salt amb perxa, atorgat pel club d'atletisme Platges de Castelló, se'l va adjudicar Andrea San Jose amb 4.10. En la prova de triatló, l'onilenc Jorge Ureña del CA Platges de Castelló va fer valdre el seu paper de favorit, imposant-se amb 2.847 punts, firmant els següents registres, 7.92 en 60m tanques, 5 metres en perxa i 14.39 metres en pes.

El triomf en pes femení va correspondre a Úrsula Ruiz del València CA amb un llançament de 16.42 metres, millor marca espanyola de l'any. En hòmens la victòria li la va portar Kim López del CA Fent Cami Mislata amb la seua millor marca de la temporada, 15.81 metres.

La reina en llargada va ser la valenciana Fatima Diame del València CA establint la millor marca espanyola de l'any amb un salt de 6.52 metres, la victòria masculina se la va adjudicar Maximilian Entholzner del CA Fent Cami Mislata amb 7.74 metres.

El duel en 60m tanques entre els velocistes valencians, Luis Salort i Enrique Llopis, es va inclinar en favor Salort per tan sols una centèsima de segon, el rellotge va marcar 7.96 per al gandià, el seu millor registre de la temporada. En dones es va imposar amb soltesa Caridad Jerez amb 8.25, el seu millor crono de l'any.

Emocionant carrera de 1.500 metres, Sergio Jiménez que milita en les files del CA Platges de Castelló es va quedar a un segon d'aconseguir el bitllet per a Nanjing, el madrileny va millorar la seua millor marca personal amb 3:41.05. En dones es va imposar l'atleta del València CA Rosalía Tárraga amb 4:23.82, millor marca espanyola de la temporada.

La plusmarquista de la Comunitat Valencina en salt d'alçada, Cristina Ferrando, va sobrepassar el llistó situat en 1.81 metres, que li va portar al primer lloc de la prova, en categoria masculina el guanyador va ser el valencià Juan Ignacio López amb un salt de 2.09 metres.

Com és tradició, la Federació Valenciana d'Atletisme (organitzadora de l'esdeveniment) va voler reconéixer l'esforç de les seues futures estreles amb el premi Projecció Comunitat Valenciana a les millors marques (sub18/sub20), atorgat per David Casinos. Enguany els guanyadors van ser, Nara Elipe del CA Platges de Castelló amb 943 punts aconseguits en 1.500 metres amb 4:34.66 i Joan Pérez del CA Dianium amb 874 punts en 60 metres llisos amb un temps de 7.13.

Es van celebrar dos carreres de 60 metres Relleu Paralímpic, en categoria femenina la vencedora va ser Sara Pérez del València CA (10.58), i en masculina Edgar Júnior del Córrer el Garbí (8.13).

El punt final al Gran Premi ho van posar les carreres d'atletes sub14 (infantils), en 60 metres es van imposar, Candela González del CA Petrer Capet (8.61) i Alex Almerich del CA Algemesí (8.36), i en 1.000 metres Carla Domínguez del CA Els Sitges de Burjassot (3:25.04) i Donovan Ibañez del CA Platges de Castelló (3:03.47).

Per: Alfredo Repollés

Foto: Joan Estruch (Somos Atletismo)

LINKS