07/05/23
La selección valenciana, subcampeona de España de trail/La selecció valenciana, subcampiona d'Espanya de trail
La selecció valenciana, subcampiona d'Espanya de trail

María Fuentes, bronze individual, lidera l'equip de la Comunitat

La selecció valenciana va aconseguir un valuós segon lloc en el Campionat d'Espanya de trail running per federacions, el millor resultat de la seua història. L'equip de la Comunitat només va cedir en *Lerín (Navarra) davant les grans favorites, les catalanes, que al final del recorregut de 27 quilòmetres només els van traure 8.03 minuts en la suma dels temps, mentre que les valencianes van avançar a les basques, bronze, en més de trenta.

La millor de la selecció va ser María Fuentes. L'atleta entrenada per Arcadi Margarit va aconseguir el tercer lloc individual amb un temps de 2h42:14, un resultat que va impulsar a l'equip en la classificació. Fonts va estar ben secundada per Vanessa Romero, que va entrar cinquena. Les dues, bones estrategues, van anar de menys a més en un circuit amb 1.400 metres de desnivell. Una mica per darrere es va establir una bonica rivalitat entre Marta Esteban i Rianna Nelson-Daley. La valenciana va entrar en el lloc catorzé i va arredonir la seua millor actuació en el trail, una modalitat en la qual és nova. Esteban ve de la ruta, on va arribar a disputar el Mundial de 2017 en la prova de marató. La seua companya Nelson-Daley va entrar dos llocs per darrere.

L'equip masculí va acabar huité i el millor dels valencians va ser Adrián Ivars, vinté. El conjunt femení sub23 va aconseguir el quart lloc. María López va entrar setena i Ana González, novena. Pitjor li va anar als homes, que van acabar en el lloc onzé. En les categories de formació, els xics van ser quarts, amb un cinqué lloc individual de Marcos Sánchez, i les xiques, sisenes.