FITXA NOTÍCIA
27/03/23
Miguel Baidal logra la mínima para el Europeo sub23/Miguel Baidal aconsegueix la mínima per a l'Europeu sub23
Miguel Baidal aconsegueix la mínima per a l'Europeu sub23

L'alacantí es penja la medalla de plata de 10.000 i en la categoria absoluta del Campionat d'Espanya de 10.000 s'imposen Isabel Barreiro i Ilias Fifa

Miguel Baidal, un atleta que va deixar el triatló fa tres anys, continua fent passos en la seua formació i, un any després de proclamar-se campió d'Espanya de 5.000, ha guanyat la medalla de plata de 10.000 en la seua categoria sub23 en el Campionat d'Espanya disputat en Les Sitges de Burjassot. L'alacantí va entrar segon -es va imposar el català Adrià Ceballos- amb un temps de 29:02.79, que no sols és marca personal sinó també mínima per al Campionat d'Europa *sub23 que es disputarà en *Espoo (Finlàndia) del 13 al 16 de juliol.

El pupil d'Adrián Peris va realitzar una carrera molt intel·ligent, sense apuntar el cap en el grup que llançava la carrera, i al final va marxar amb Ceballos, que en el tram final va demostrar ser el més fort. Baidal, atleta del Cárnicas Serrano, no es va descompondre i va entrar en la meta aconseguint amb folgança la mínima que perseguia. Per darrere, en setena posició, entrava Pablo Alba (30:27.11).

En la categoria absoluta no es van complir els pronòstics i els triomfs van ser per a Isabel Barreiro i Ilias Fifa. Barreiro, atleta asturiana del Bilbao Atletisme, es va imposar (32:03.17) en un preciós pols amb la seua paisana Paula Herrero, que venia de batre el rècord d'Espanya de 10K. Però les dues, a més de Cristina Ruiz, van aconseguir la mínima i una plaça per a la Copa d'Europa de 10.000 que se celebrarà el 3 de juny en Pacé (França).

La valenciana Yésica Mas, que va eixir molt valenta, va aconseguir el huité lloc en el Campionat d'Espanya i va millorar la seua marca personal en travessar la meta en 34:07.77. Mentre que María Ureña va ser novena, també amb la seua millor marca de sempre (34:23.25).

En la prova masculina va succeir una cosa semblant. Els criteris de selecció diuen que els tres primers tenen una plaça assegurada per a la Copa d'Europa sempre baixen de 28:30, alguna cosa que van aconseguir el campió, Ilias Fifa, un atleta que ja ha complit els quatre anys de sanció que va rebre per participar en una trama de dopatge i que es va imposar amb ió temps de 27:59.76, Rober Alaiz, que va arribar el dimecres d'una concentració en Iten (Kenya) i va entrar a nou segons, i Lahcen Ait Alibou.

Al matí es va celebrar la tradicional Reunió de Fons de Burjassot en la qual va sobreeixir el triomf de María Forero, vigent campiona d'Europa sub20 de cross, en un 5.000 en el qual va aconseguir la victòria amb una marca de 15.50.37, que és mínima per a l'Europeu sub23 de Espoo.