22/08/22
Más infortunio que éxito/Més infortuni que èxit
Més infortuni que èxit

Dues places de finalista per a Càceres i Llopis i una plata per equips de Laura Méndez, el més destacat dels valencians en l'Europeu de Munic

El Campionat d'Europa de Munic, que conclou aquest diumenge, s'ha saldat amb més infortuni que èxit per als atletes de la Comunitat Valenciana. El més destacat han sigut els dos llocs de finalista obtinguts per Eusebio Càceres, quart en longitud, i Quique Llopis, seté en els 110 metres barres, i la medalla de plata reeixida per Laura Méndez en la marató.
El saltador d'Onil va aconseguir un valuós quart perquè li va fer gust de fel. Càceres, que entrena a Madrid amb Juan Carlos Álvarez, estava convençut que era una oportunitat ideal per a guanyar la seua primera medalla en un gran campionat -la plata i el bronze van estar en uns assequibles 8,06- i per això va eixir molt tocat per aquest resultat, novament, per cinquena vegada en una de les grans cites continentals o mundials, a les portes del podi.
A Quique Llopis no li va acompanyar la fortuna en la final dels 110 metres tanques. El pupil de Toni Puig va xocar amb el francés Zhoya, i només va poder ser seté en una carrera en la qual aspirava a les medalles després d'haver aconseguit un grandíssim resultat en el seu semifinals, on va córrer en 13.30, que és una nova marca personal i que li eleva al tercer lloc del rànquing espanyol de tots els temps.

La valenciana que va eixir més contenta de l'Europeu va ser Laura Méndez. L'atleta que entrena amb Manolo Ripollés no va tindre el seu dia en la marató i va acabar en el lloc 32 (2h39:15), però va tirar de punt d'honor per a no abandonar i la recompensa va ser pujar al podi amb l'equip espanyol que va aconseguir la medalla de plata per equips.
Pablo Torrijos no va aconseguir fer marca en la final de triple salt. El castellonenc, que també entrena amb Juan Carlos Álvarez, com Càceres, es va classificar amb dificultats i en la final va fer tres nuls.
També va haver-hi contratemps físics. Especialment per a la castellonenca Claudia Conte, que va haver de retirar-se després de la tercera prova d'heptatló, el pes, per uns forts dolors a l'esquena que porta arrossegant des de fa mes i mig.
El utielano Víctor Ruiz, que es prepara amb Pepe Ortuño, sí que va aconseguir acabar en la final dels 3.000 metres obstacles, però un fort dolor en el sacre, malgrat que va córrer infiltrat, li va limitar molt i només va poder acabar tretzé (8.37.24).
Carmen Marco, la velocista d'Orihuela que s'entrena a València amb Rafa Blanquer, no va arribar a debutar en el relleu de 4x100.