ACCEPTAR
federación valenciana de atletismo
FITXA NOTÍCIA
13/03/22
La Comunitat, tercera en el medallero del Campeonato de España sub20/La Comunitat, tercera en el medaller del Campionat d'Espanya sub20
La Comunitat, tercera en el medaller del Campionat d'Espanya sub20

Andrea Rodríguez, Evelyn Yankey i Eduardo Figueroa s'emporten la medalla d'or en Antequera

Els atletes valencians acaben amb huit medalles

La Comunitat Valenciana va collir una gran actuació en el Campionat d'Espanya sub20 que s'ha celebrat aquest cap de setmana en Antequera, on va sumar huit medalles -tres d'or, dos de plata i tres de bronze- que li van permetre aconseguir la tercera plaça per federacions en el medaller.

Tres atletes valencians es van proclamar campions en Antequera: l'alacantina Andrea Rodríguez, que es va imposar en la final de 800 amb un temps de 2.12.67; la valenciana Evelyn Yankey, que fa dues setmanes va aconseguir pujar al podi del Campionat d'Espanya absolut, va ser la millor en longitud gràcies a un salt de 6,11, i el castellonenc Eduardo Figueroa, va destrossar la seua marca personal per a atropellar en l'heptatló amb 4.972 punts.

Els segons llocs van ser per a Alejandra Saborit, en salt amb perxa (3,87) i Claudia Rubio, que va acabar darrere de Yankey en la longitud (5,84). I les medalles de bronze les van aconseguir Paula Blanquer, filla de l'històric saltador i entrenador Rafa Blanquer, en 60 metres barres, una carrera en la qual va millorar la seua marca personal fins a 8.60; Mara Herrando va ser tercera en un pentatló que va tancar amb un nou millor registre (3.520 punts), i el subcampéon d'Europa David Cantero, que entrena triatló i esporàdicament competeix en l'atletisme, que va aconseguir pujar al podi en el 3.000 (8.30.58).

Per equips, el Platges de Castelló va ser el millor en categoria masculina i en el total, i el València CA va dominar la classificació per punts de dones.