FITXA NOTÍCIA
17/08/17
Londres bajó el telón/Londres baixà el teló
Londres baixà el teló

El Campionat del Món de Londres tancà per a molts una temporada intensa. Resultats dispars per als huit representants de la Comunitat Valenciana. Alguns d'ells tenen previst continuar competint estes setmanes post mundialistes però els seus resultats en la capital britànica foren els següents.

L'únic lloc de finalista dels nostres representants ho va aconseguir Orland Ortega en els 110mt. El subcampió olímpic en Río de Janeiro va ser 7m en la final amb un temps de 13.37. Bon resultat en un any complicat per ad ell. La valenciana Marta Esteban va rendir molt bé en la marató femenina. Amb eixida i meta sobre el pont de Londres l'atleta del Serrano Club d'Atletisme parà el cronòmetre en 2:33.37 en 21ª posició sent a més la millor espanyola de les participants. En el triple salt masculí el castellonenc Pablo Torrijos va fer història. Mai un espanyol havía aconseguit colar-se en una gran final mundialista en la seua disciplina i ell ho va aconseguir. Acabar 14é amb un millor registre de 16,60 després d'haver volat fins als 16,80 en la ronda classificatòria.

Menció a banda mereixen les proves combinades. Mai havíen competit dos decatletes amb llicència per la FACV en un campionat del món i així va ocórrer a Londres. L'alacantí Jorge Ureña va ser el millor classificat amb 8125 punts, millor marca personal i rècord autonòmic absolut. Acabà 9é, a un sol lloc de les posicions de finalista i, d'haver sigut així, haguera igualat la millor classificació d'un espanyol en esta prova en un mundial (Antonio Peñalver, 8u a Tòquio 1991). Pau Tonnesen també va prendre part en el decatló de Londres. L'atleta del CA Platges de Castelló va ser 14é amb 8006 punts.

Menys sort tingueren el migfondista de Sant Vicent del Raspeig Daniel Andújar que va ser desqualificat en la seua sèrie de 800ml, ni el saltador d'Onil Eusebio Càceres que acabà la seua classificació amb tres nuls en llargada. Finalment la saltadora del CA València Esports Fátima Diame debutà en un campionat del món absolut i acredità 13,36 en la classificació del triple salt.

Per: Carlos Domingo/Londres